Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Cartagena naslovnica 1100 px

Cartagena

Lena Eltang

Večkrat nagrajena ruska avtorica skozi razburljivo in napeto zgodbo odpira vprašanja o identiteti, nevidnem notranjem življenju ter »prtljagi«, ki jo posamezniku naloži njegova družina. Je pomembneje najti morilca ali samega sebe?

»Brata so umorili ob zori, našli pa so ga ob osmih, ko se je odprla ribja tržnica« je prva poved tega nenavadnega dela, ki posnema strukturo in elemente kriminalke. Bralcu roman nudi razburljivo in napeto ugibanje, kdo je zagrešil številne sumljive smrti in brutalne umore v bližini nekdanjega hotela, danes doma za upokojence na italijanski obali – smrti, ki jih domačini sprejemajo z vdanostjo v usodo, da so pač dokaz italijanskega temperamenta. Čeprav je v ospredju Petra, sestra zadnjega umorjenega, ki se odloči na lastno pest najti bratovega morilca in se pod krinko zaposli v domu, pa se (nezanesljivi) pripovedovalci menjajo. Roman se na ta način poigrava z bralcem in mu ponuja številna možna »razkritja«, zabrisuje meje med resničnostjo in izmišljenim, resnico in lažjo.

O avtorju

Lena Eltang (1964) je večkrat nagrajena ruska pesnica, prozaistka, prevajalka in novinarka. Rojena v Leningradu, že od konca osemdesetih živi v tujini, zadnja leta v Litvi. Cartagena (2015) je njen četrti roman, preveden v več jezikov.

Leto izida: 2024

Število strani: 560

ISBN/EAN: 9789612826178

Mere izdelka: 14,8 x 20,8 x 4 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Cankarjeva založba

Urednik: Aljoša Harlamov

Prevajalec: Lijana Dejak

Zbirka: Cz: Prevodno Leposlovje

Priporočamo vam tudi

Letošnja modra ptica Andreju E. Skubicu

Pisatelj je nagrado prejel za mladinski roman Lahko bi umrl na tem kavču z mano.

Si upate misliti drugače?

Poskusno branje: Vse je v redu

Najbolj prodajane knjige za odrasle: januar 2024

Najbolj prodajane knjige za otroke in mladino: januar 2024

Katalog svet knjige-januar 2024

Svet knjige praznuje zlati jubilej!

Prelistajte aktualni katalog

Menu