Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Tu sem

Tu sem

Zgodbe, ki jih ne želimo slišati

Andraž Rožman Klara Širovnik Nika Kovač

Obrobne zgodbe so knjiga portretov ljudi, ki se navadno ne prebijejo v časopise ali knjige, če pa že, se o njih piše z nemalo predsodki in stereotipi. 

Z njimi želimo bralcem ne le pokazati, kako se lahko vsak od nas iz tega ali onega razloga hitro znajde na robu pogleda in zunaj pozornosti družbe, ampak s prikazom njihovih individualnih zgodb zasledovati tudi procese, s katerimi jih družba sistemsko, neusmiljeno in nečloveško odriva na stran. 

Andraž Rožman (1983) je izkušen reportažni novinar, ki dela na Dnevniku. Zadnja leta ga vse bolj zanima tudi literarno novinarstvo, je avtor reportažnega romana Trije spomini (Goga, 2019). 

Nika Kovač (1994) je prekaljena aktivistka, direktorica Inštituta 8. marec, publicistka in avtorica več knjig, nazadnje Moja odločitev: pričevanja, pravice in predsodki o splavu (Aristej, 2020). 

Klara Širovnik (1997) je lani prejela debitantsko novinarsko nagrado Društva novinarjev Slovenije za svoje reportaže za časopis Večer.

Leto izida: 2022

Število strani: 216

ISBN/EAN: 9789612825300

Mere izdelka: 14,8 x 20,8 x 2,1 cm

Vezava: Mehka

Datum izida:

Založba: Cankarjeva založba

Zbirka: Najst

Priporočamo vam tudi

Zverjasci, kiti, polži, grdine in vesoljčki

Zgodba o avtorjih Zverjasca, ene najbolj strašnih, a nadvse priljubljenih zverin, ki živijo v slikanicah.

Zverjasec 1100 px naslovnica
Julia Donaldson

Knjige za navihane otroke

Sapramiška

Kateri pravljični junak si?

Dobre zgodbe

Zverjasec te vabi na zabavo!

Zverjasec se te dni potepa po knjigarnah v Sloveniji. Preveri, kje in kdaj bo zabava v tvoji bližini in pridi na druženje, pravljico in slikanje z Zverjascem.

Menu