Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Cicido_Hero_2

Uredniška politika

Otroci radi vstopijo v svet učenja, če vstopajo z igro, pesmico in skupaj z odraslimi.

Leposlovni del revije

V leposlovnem delu revije izhajajo izvirna domača besedila, prevodi, ponatisi besedil, ki so se že izkazali kot dobri in primerni za otroke. Viri, iz katerih črpa uredništvo, so zapisi domačega in tujega slovstva, domače in prevedene knjige, tuje otroške revije in seveda v največjem deležu izvirna, še neobjavljena dela sodobnih slovenskih pesnikov in pesnic, pisateljev, pisateljic.

Uredništvo poudarja raznolikost zvrsti, vrst, avtorjev in poetik. Objavljajo pripovedno prozo, skrbno izbrane ljudske pravljice (primerne za najmlajše), avtorske pravljice, krajše zgodbe (bodisi fantastične ali takšne iz vsakdanjega življenja), avtorsko poezijo, ljudsko pesem, pesmi za igro, uganke, dramatizacije, literarno-poučne žanre (npr. zgodbe v slikah), slikopise, stripe.
 

Didaktični del revije

Obsežna priloga Se igram in mnogo znam! prinaša zabavne naloge, ki jih otrok lahko rešuje sam. Naravoslovna rubrika s fotografijami otroku približa različna okolja in živali, rubrika psihologinje spodbuja čustveno opismenjevanje, športna vabi h gibanju in likovno-tehnična k ustvarjanju. 

Glasbena rubrika

Rubriko ureja Katja Virant Iršič. Njen uredniški koncept temelji na zavesti, da je treba otrokom tudi z glasbenega vidika ponuditi in dati le najboljše. Glasbena urednica s svojim izborom skladb in dodatnimi napotki za starše, vzgojitelje in učitelje skuša ohranjati in spodbujati senzibilnost otrok. Spodbuja jih k petju umetniško dovršenih otroških pesmi, k estetski interpretaciji in k podoživljanju različnih glasbenih vsebin. K sodelovanju vabi najpomembnejše sodobne skladatelje resne glasbe.

 

Likovna podoba revije

Otrok prihaja v stik z likovnimi umetninami najkakovostnejših sodobnih slovenskih avtorjev za otroke. Za nebralca ali oblikujočega se bralca je najpomembnejši stik s stranjo oziroma pogled na ilustracijo. Zato so daljše pripovedi bogato členjene z ilustracijami, pravljico je mogoče brati in gledati kot slikanico.
 

Cici Vesela šola

Cici Vesela šola je vzgojno-izobraževala rubrika na štirih do šestih straneh v reviji. Vsak mesec obravnava skrbno in premišljeno izbrano temo. S Cici Veselo šolo otroci širijo znanje na področju kulture oz. estetske vzgoje, socialnega učenja, družbe, naravoslovja, tehnike, ekologije, športa …

Besedila so poljudna, jasno in zabavno napisana, z ilustracijami in fotografijami, ki pritegnejo otrokovo pozornost. Vsak otrok lahko ob koncu šolskega leta preveri svoje znanje na ciciveselošolskem dnevu, ki poteka v vrtcih in šolah. Sodelujejo lahko vsi otroci, tudi tisti, ki niso naročeni na revijo. Preizkus ni tekmovalno naravnan, saj na koncu prav vsi otroci, ki rešijo igrive (brezplačne) vprašalnike, prejmejo ciciveselošolsko pohvalo.
 

Kontaktni rubriki

  • Umetnija meseca: Likovna pedagoginja Jadranka Ivačič izbere najboljše likovno delo meseca in ga pospremi s kratko utemeljitvijo. 
  • Cici nabiralnik:Izbor otroških pesmi, zgodb, ugank in otroških likovnih izdelkov pripravljata Jadranka Ivačič in uredniška ekipa.

     

Ucimse.com, dobitnik mednarodne medalje
Učimse.com

Nagrajeni portal za šolarje z zabavnimi nalogami, skladnimi z učnim načrtom

https://obrazci.mladinska.com/narocilnica-cicido
Razvajamo naročnike

Naročniki revije Cicido imajo 15 odstotkov ugodnejšo naročnino.

​​Preverite in naročite še danes!

 

 

 

 

 

https://www.ciciklub.si/e-pristopnica
Otroški knjižni klub

Odprite otroku vrata v čarobni svet branja.

Pridružite se Ciciklubu. Brezplačno članstvo vam prinese mnoge ugodnosti pri nakupu knjig, igrač in iger.
 

Več na portalu Ciciklub.si.
 

Menu