Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Cicido_Hero_2

O reviji Cicido

Revija za predšolske navihance, ki v naročju staršev rastejo v bralce

Cicido zajema iz zakladnice ljudskega slovstva, iz domače in svetovne literature prebirate besedila klasikov in sodobnih mojstrov peresa … Otrok bo poslušal, kako živijo in se igrajo drugi otroci. Reševal bo uganke. Pel nove pesmi.

 

Zgodbice iz vsakdanjega življenja, pravljice, rimanice in pesmi, uganke in druge vsebine najboljših avtorjev.

  • Otroku ponujajo užitek v domišljijskih svetovih in bogatijo njegov besedni zaklad.
  • Otrok ob njih lažje spregovori tudi o lastnih izkušnjah in postaja vse spretnejši z besedami.
  • Ob njih se lahko izrazi z gibanjem, plesom, se pesmice nauči na pamet.
  • Razvija vrednote in se uči sobivati z drugimi.

Vsakega malčka zanima kaj drugega!
Eden bo požiral besedila o živalih, drugi o dogajanju v vrtcu, spet tretji o gibanju ali ustvarjanju.
Odrasli, ki ga spremljajo, hitro spoznajo, kaj je otroku ljubo, na katerih področjih pa potrebuje dodatno spodbudo. 

 

Za predšolskega malčka so še posebno pomembne vrhunske ilustracije in dobre fotografije, saj ga pritegnejo prej kot besedilo. So otrokovo okno v svet, z njimi razvija svoj estetski čut in se navaja branja na papirju. Raziskave možganov namreč kažejo, da imajo otroci, ki so vajeni razbirati pomene pretežno z zaslonov e-naprav, težave s poglobljenim učenjem in so v šoli tudi manj uspešni. 

S preprostimi, a učinkovitimi igrivimi nalogami se otrok mimogrede veliko nauči in se počasi in sproščeno pripravlja na šolo. Uri pozorno opazovanje, jezikovne in matematične zmožnosti, logično razmišljanje, povezovanje ter postaja vse bolj ustvarjalen. 

Vaš otrok v predšolskem obdobju neverjetno hitro raste. Z revijo Cicido pa rastejo in se širijo tudi meje njegovega sveta ter njegove zmožnosti – in poglablja se stik z odraslim, ki mu bere!

Vsebine za skupno in samostojno branje

Kakovostna leposlovna in poljudna revija s številnimi žanri in rubrikami ter kakovostno ilustracijo ponuja obilo priložnosti za prepoznavanje interesov predšolskega otroka.

Ob gledanju in prebiranju Cicidoja otrokovi odrasli namreč mimogrede opazimo, kateri avtor literarnega besedila ali ilustracije bolj pritegne zanimanje našega otroka, katero pesmico rad zapoje z nami, kateremu področju nameni več pozornosti.  Vidimo tudi, kje je otrok negotov in potrebuje spodbudo. Revijo otrok rad sam vzame v roke, še rajši pa ima pri tem družbo odraslega.

»Za otroka izbiramo s pinceto, ne z lopato!"

Leposlovje, umetniška ilustracija in glasba so izbrane s skrbjo in s prepričanjem, da umetniška dela pomembno sooblikujejo ne samo otrokov estetski čut, ampak celotno osebnost. »Za otroka izbiramo s pinceto, ne z lopato,« je rada rekla legendarna knjižna urednica Kristina Brenkova. V Cicidoju najdete pesmice za petje in igro, ljudske pravljice, prirejene tako, da so prijetne za branje ali za pripovedovanje, avtorske črtice za večerno branje in spodbujanje pogovora. V reviji je vedno objavljena ena dolga zgodba s številnimi ilustracijami, ki se bere, gleda, premleva počasi in večkrat, kot slikanica.

Najboljši slovenski pisatelji in pisateljice, pesniki in pesnice

Cicido zajema iz zakladnice ljudskega slovstva, iz domače in svetovne literature prebirate besedila Kosovela in Župančiča, Pavčka in Grafenauerja, Zajca in Svetlane Makarovič, Anje Štefan … Otrok bo poslušal, kako živijo in se igrajo drugi otroci. Reševal bo uganke. Pel nove pesmi.

Prvič v galeriji odlične slovenske ilustracije

S Cicidojem otrok srečuje raznolike likovne svetove Jelke Reichman, Jelke Godec Schmidt, Marjana Mančka, Zvonka Čoha, Petra Škerla, Ane Zavadlav, Ane Košir, Maše Kozjek, Tanje Komadina, Igorja Šinkovca, Silvana Omerzuja, Maje Kastelic … in še mnogih drugih. Spoznaval bo tudi žlahtne pravljičarke Marlenko Stupica, Ančko Gošnik Godec, Marjanco Jemec Božič.

Od poezije … h glasbi

V Cicidoju najdete uglasbitve pesmi in ugank uveljavljenih slovenskih skladateljev različnih generacij. Letos uglasbitve prispevajo: Rok Golob, Patrik Greblo, Marko Mihevc, Matjaž Predanič, Matija Krečič, Jani Golob, Anže Rozman, Uršula Jašovec, Dušan Bavdek in Jaka Pucihar.

Se igram. Mnogo znam.

Najobsežnejša poučna rubrika v Cicidoju prinaša preproste, a učinkovite igrive naloge, ki jih otrok večinoma lahko reši sam, saj ga vodi slika. Ob tem se uri v pozornem opazovanju, logičnem sklepanju in natančnem jezikovnem izražanju. Pridobiva številske predstave in postaja vse bolj samostojen in samozavesten.

Za vsakega malčka nekaj

Vsebina revije je zelo raznolika, saj je namenjena različnim otrokom z različnimi interesi in zmožnostmi. Poleg leposlovnih besedil in igrivih nalog v reviji najdete še rubriko o čustvih medijske psihologinje Martine Peštaj. Z biologinjo Jelko Pogačnik spoznavamo rojstva in razvoj živali. Športna pedagoginja Katarina Bizjak Slanič vsak mesec pripravlja predloge za razgibavanje, likovna pedagoginja Petra Primc Marko pa likovno-tehnične delavnice. Vsak mesec bralne predloge za družinsko branje prispeva nekdanja knjižničarka Ida Mlakar Črnič.

Cici Vesela šola

Tradicionalno zabavna in mimogrede poučno rubrika vsak mesec prinaša premišljeno izbrano temo z najrazličnejših področij. O kulturni in estetski vzgoji, socialnem učenju, športu, družboslovju, naravoslovju, tehniki … pišejo najvidnejši slovenski strokovnjaki. Cici Vesela šola pa je tudi vseslovenski preizkus znanja, ki ne spodbuja tekmovalnosti, pač pa sodelovanje in raziskovanje. V maju 2024 bomo praznovali 30. ciciveselošolski dan.

Cici nabiralnik in natečaji

Cicido je živ in priljubljen tudi zato, ker spodbuja otroško ustvarjalnost. V reviji je vsak mesec na ogled Umetnija meseca, ostale – besedne in likovne umetnine pa si lahko ogledate v Cici nabiralniku. Poleg tega Ciciban mlade bralce in njihove odrasle z različnimi natečaji in nagradnimi igrami nenehno vabi k soustvarjanju. 

Cici svet

V Cici svetu so doma imenitne pravljice in pesmice iz bogate zakladnice revij Ciciban in Cicido. Vsak mesec lahko prisluhnete novim zgodbicam in pesmicam, ki so objavljene v aktualni številki. In vsak mesec si lahko ogledate novo animirano epizodo Meda in Pujsija.

Ucimse.com, dobitnik mednarodne medalje
Učimse.com

Nagrajeni portal za šolarje z zabavnimi nalogami, skladnimi z učnim načrtom

https://naroci.mladinska-knjiga.si/kategorija/4455/cicido
Razvajamo naročnike

Naročniki revije Cicido imajo 15 % ugodnejšo naročnino.

Preverite in naročite še danes!

 

 

 

 

 

https://www.ciciklub.si/e-pristopnica
Otroški knjižni klub

Odprite otroku vrata v čarobni svet branja.

Pridružite se Ciciklubu. Brezplačno članstvo vam prinese mnoge ugodnosti pri nakupu knjig, igrač in iger.
 

Več na portalu Ciciklub.si.

 

Menu