Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Cicido_Hero_2

O reviji Cicido

Revija za predšolske navihance, ki v naročju staršev rastejo v bralce

Cicido je premišljeno zasnovana revija za predšolske malčke. Otroke spodbuja na najpomembnejših področjih razvoja in jih vabi k branju v naročju starša, pripovedovanju, plesu, razmišljanju, gibanju, ustvarjanju …

 

Zgodbice iz vsakdanjega življenja, pravljice, rimanice in pesmi, uganke in druge vsebine najboljših avtorjev.

  • Otroku ponujajo užitek v domišljijskih svetovih in bogatijo njegov besedni zaklad.
  • Otrok ob njih lažje spregovori tudi o lastnih izkušnjah in postaja vse spretnejši z besedami.
  • Ob njih se lahko izrazi z gibanjem, plesom, se pesmice nauči na pamet.
  • Razvija vrednote in se uči sobivati z drugimi.

Vsakega malčka zanima kaj drugega!
Eden bo požiral besedila o živalih, drugi o dogajanju v vrtcu, spet tretji o gibanju ali ustvarjanju.
Odrasli, ki ga spremljajo, hitro spoznajo, kaj je otroku ljubo, na katerih področjih pa potrebuje dodatno spodbudo. 

Za predšolskega malčka so še posebno pomembne vrhunske ilustracije in dobre fotografije, saj ga pritegnejo prej kot besedilo. So otrokovo okno v svet, z njimi razvija svoj estetski čut in se navaja branja na papirju. Raziskave možganov namreč kažejo, da imajo otroci, ki so vajeni razbirati pomene pretežno z zaslonov e-naprav, težave s poglobljenim učenjem in so v šoli tudi manj uspešni. 

S preprostimi, a učinkovitimi igrivimi nalogami se otrok mimogrede veliko nauči in se počasi in sproščeno pripravlja na šolo. Uri pozorno opazovanje, jezikovne in matematične zmožnosti, logično razmišljanje, povezovanje ter postaja vse bolj ustvarjalen. 

Vaš otrok v predšolskem obdobju neverjetno hitro raste. Z revijo Cicido pa rastejo in se širijo tudi meje njegovega sveta ter njegove zmožnosti – in poglablja se stik z odraslim, ki mu bere!

Vsebine za skupno in samostojno branje

Kakovostna leposlovna in poljudna revija s številnimi žanri in rubrikami ter kakovostno ilustracijo ponuja obilo priložnosti za prepoznavanje interesov predšolskega otroka.

Ob gledanju in prebiranju Cicidoja otrokovi odrasli namreč mimogrede opazimo, kateri avtor literarnega besedila ali ilustracije bolj pritegne zanimanje našega otroka, katero pesmico rad zapoje z nami, kateremu področju nameni več pozornosti.  Vidimo tudi, kje je otrok negotov in potrebuje spodbudo. Revijo otrok rad sam vzame v roke, še rajši pa ima pri tem družbo odraslega.

»Za otroka izbiramo s pinceto, ne z lopato!"

Leposlovje, umetniška ilustracija in glasba so izbrane s skrbjo in s prepričanjem, da umetniška dela pomembno sooblikujejo ne samo otrokov estetski čut, ampak celotno osebnost. »Za otroka izbiramo s pinceto, ne z lopato,« je rada rekla legendarna knjižna urednica Kristina Brenkova. V Cicidoju najdete pesmice za petje in igro, ljudske pravljice, prirejene tako, da so prijetne za branje ali za pripovedovanje, avtorske črtice za večerno branje in spodbujanje pogovora. V reviji je vedno objavljena ena dolga zgodba s številnimi ilustracijami, ki se bere, gleda, premleva počasi in večkrat, kot slikanica.

Najboljši slovenski pisatelji in pisateljice, pesniki in pesnice

Cicido zajema iz zakladnice ljudskega slovstva, iz domače in svetovne literature prebirate besedila Kosovela in Župančiča, Pavčka in Grafenauerja, Zajca in Svetlane Makarovič, Anje Štefan … Otrok bo poslušal, kako živijo in se igrajo drugi otroci. Reševal bo uganke. Pel nove pesmi.

Prvič v galeriji odlične slovenske ilustracije

S Cicidojem otrok srečuje raznolike likovne svetove Jelke Reichman, Jelke Godec Schmidt, Lile Prap, Marjana Mančka, Zvonka Čoha, Petra Škerla, Ane Zavadlav, Maše Kozjek, Tanje Komadina, Silvana Omerzuja, Polone Lovšin, Maje Kastelic … in še mnogih drugih. Spoznaval bo tudi žlahtne pravljičarke Marlenko Stupica, Ančko Gošnik Godec, Marjanco Jemec Božič. 
 

Od poezije … h glasbi

V Cicidoju najdete uglasbitve pesmi in ugank uveljavljenih slovenskih skladateljev različnih generacij. Letos uglasbitve izštevank, pesmic, nagajivk iz legendarnih knjig Enci benci na kamenci prispevajo: Matjaž Predanič, Boris Vremšak, Jaka Pucihar, Anže Rozman, Matija Krečič, Rok Golob, Dušan Bavdek, Patrik Greblo, Uršula Jašovec, Jani Golob.

Se igram. Mnogo znam.

Najobsežnejša poučna rubrika v Cicidoju prinaša preproste, a učinkovite igrive naloge, ki jih otrok večinoma lahko reši sam, saj ga vodi slika. Ob tem se uri v pozornem opazovanju, logičnem sklepanju, natančnem jezikovnem izražanju, pridobiva številske predstave. Postaja vse bolj samostojen in samozavesten.

Za vsakega malčka nekaj

Vsebina revije je zelo raznolika – pripravljamo jo z mislijo na različne otroke z različnimi interesi in zmožnostmi. Poleg leposlovnih besedil in igrivih nalog v reviji najdete še rubriko o čustvih medijske psihologinje Martine Peštaj. Z biologinjo Jelko Pogačnik opazujemo sledi v naravi. Posebna rubrika Vrtiljak mesecev  je namenjena najmlajšim. Športna pedagoginja Katarina Bizjak Slanič vsak mesec pripravlja predloge za razgibavanje, likovna pedagoginja Eva Jeraj pa v sodelovanju s Pionirskim domom pripravlja likovno-tehnične delavnice.

Cici Vesela šola in Cici nabiralnik

Cicido je živ in priljubljen tudi zato, ker spodbuja otroško ustvarjalnost. To se kaže med drugim v množičnosti tradicionalne Cici Vesele šole in v številnih prispevkih, ki jih dobiva uredništvo za kontaktno rubriko Cici nabiralnik.

Ucimse.com, dobitnik mednarodne medalje
Učimse.com

Nagrajeni portal za šolarje z zabavnimi nalogami, skladnimi z učnim načrtom

https://naroci.mladinska-knjiga.si/kategorija/4455/cicido
Razvajamo naročnike

Naročniki revije Cicido imajo 15 % ugodnejšo naročnino.

Otroci prejmejo tudi dostop do portala Učimse.com. Starši pa 8 številk priljubljene revije Pogled.
 

Preverite in naročite še danes!

 

https://www.ciciklub.si/e-pristopnica
Otroški knjižni klub

Odprite otroku vrata v čarobni svet branja.

Pridružite se Ciciklubu. Brezplačno članstvo vam prinese mnoge ugodnosti pri nakupu knjig, igrač in iger.
 

Več na portalu Ciciklub.si.

 

Menu