Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Mladinski roman 35 kil upanja

Šolski dosežki v življenju niso edino merilo uspeha

Datum objave:

Pri založbi Mladinska knjiga je izšel mladinski roman 35 kil upanja Anne Gavalda, ki opozarja opozarja, da šolski dosežki v življenju niso edino merilo uspeha.

Trinajstletni Grégoire se zaradi velikih težav v šoli in občutka nesprejetosti sooča z velikimi stiskami. Zaradi njegovega neuspeha sta nesrečna tudi starša, vendar Grégoirjeve težave še zdaleč niso edini vzrok nesrečne družine. Fant nima prijateljev, dobro se počuti le ob dedku, ki vidi predvsem njegove dobre značajske lastnosti ter ročne in druge spretnosti. Vnuku pomaga prepoznati, kaj ga resnično osrečuje, česa si v življenju želi in kako naj najde pravo pot.

Ganljivi mladinski roman 35 kil upanja je v izvirniku izšel leta 2002. Anna Gavalda se je z njim poklonila tistim svojim učencem, »ki so bili v šoli topoglavi, v resnici pa krasni ljudje«.   V romanu se bo prepoznal marsikdo od šolajočih otrok, pedagogov in staršev. 

Spremna beseda, ki jo je h knjigi napisala dr. Irena Lesar, redna profesorica na Pedagoški fakulteti in Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani, preizprašuje vlogo šole v življenju otrok in njihovih družin ter odpira druge pomembne teme.
 

O avtorici

Anna Gavalda (1970) je ena najbolj priljubljenih francoskih pisateljic. Bivša učiteljica je prepoznavnost in uspešnost dosegla že s svojo prvo knjigo Je voudrais que quelqu'un m'attende quelque part (Želel bi, da me nekdo nekje čaka, 1999). V francoščini so jo prodali v skoraj milijon izvodih, s pohvalami so jo sprejeli tudi kritiki, prevedena pa je bila še v druge jezike. Z naslednjimi romani se je krog njenih zvestih bralcev vztrajno širil. Anna Gavalda je za svoja dela prejela številne nagrade. 
 

35 kil upanja
35 kil upanja
Anna Gavalda

Izdala Mladinska knjiga Založba v zbirki Odisej, prevedel Boris Jukić, urednica Alenka Veler, cena: 22,98 €.

Izid knjige sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

Program Evropske unije Ustvarjalna Evropa

Botticelli - Rojstvo Venere
Unikatna knjižna mojstrovina

Sijajni Botticelli

Dragocena knjiga za ljubitelje likovne umetnosti, bibliofile, poznavalce in zbiratelje umetniških del ter umetnostne zgodovinarje.

O-skupini_Emka_Blok
Emka.si

Naša spletna knjigarna je največja v Sloveniji.

Preverite.

Svet knjige_Blok
Svet knjige

Knjižni klub z najdaljšo tradicijo in največ člani

Preverite.

Menu