Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Več o nas otrocih iz Hrupnega 1100 px

Več o nas otrocih iz Hrupnega

Astrid Lindgren

Druga knjiga priljubljene zgodbe o otrocih iz Hrupnega iz zakladnice klasičnih del Astrid Lindgren. V izvirniku je izšla leta 1949, zdaj pa jo lahko beremo tudi mi v imenitnem prevodu Nade Grošelj. 

Svet brez strahu in vojn

Še več bomo izvedeli o otrocih iz Hrupnega. Stopili bomo v svet, poln otroške igrivosti, v svet človečnosti in prijateljstva, humorja in vsega dobrega. O, da bi lahko v takem svetu živelo čim več otrok. V svetu brez strahu in vojn.

Še ena iz svetovne zakladnice

Astrid Lindgren je s priljubljeno zgodbo o otrocih iz Hrupnega, po kateri je nastal tudi film, ustvarila popoln otroški svet, ki se bralcev dotakne s preprostostjo, modrostjo, človečnostjo in žlahtnim humorjem. Knjiga je v izvirniku izšla že leta 1947, z imenitnim prevodom Nade Grošelj v slovenščino pa smo bogatejši še za eno delo iz svetovne zakladnice klasičnih del za otroke.

O avtorici

Astrid Lindgren (1907–2002) je verjetno najbolj znana švedska mladinska pisateljica. Napisala je 34 del za mladino in 41 slikanic. Njene knjige so bile prevedene v več kot 100 jezikov in prodane v več kot 165 milijonih izvodov. Njena najbolj znana junakinja je Pika Nogavička (švedsko Pippi Långstrump), ki jo je pisateljica ustvarila za svojo hčer Karin. Leta 1958 je postala druga dobitnica nagrade za mladinsko literaturo Hans Christian Andersen. Po njenih delih so bili posneti filmi in nadaljevanke, gledališke predstave in muzikali. Generacije otrok še danes rastejo ob njenih večnih zgodbah: Pika Nogavička, Detektivski mojster Blomkvist, Bratec in Kljukec s strehe, Erazem in potepuh, Vsi mi otroci iz Hrupnega, Brata levjesrčna, Ronja, razbojniška hči …

Izid knjige sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

Program Evropske unije Ustvarjalna Evropa

Leto izida: 2023

Število strani: 120

ISBN/EAN: 9789610169475

Mere izdelka: 14,8 x 20,8 x 1,3 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Ilustrator: Ingrid Vang Nyman

Prevajalec: Nada Grošelj

Zbirka: Pisanice

Knjige istega avtorja

Najbolj prodajane knjige za otroke

Preglejte lestvico najbolje prodajanih knjig za najmlajše

Nande

Spoznajte papagaja Nandeta

Piki Jakob

Kako nam Piki Jakob pomaga vzgajati

Pasji mož - aktualno

Pasji mož – stripovski junak za navihane mulce

Igrače in drugi zabavni izdelki iz kolekcije priljubljenih junakov serije Pasji mož bodo še močneje obarvali domišljijo vaših najmlajših.

Menu