Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

V kraljestvu živali 1100 px

V kraljestvu živali

Marina Dermastia

Osupljiva knjiga živali je nastala iz zbirke člankov, katere je avtorica pisala za revijo PiL v rubriki Tačke. Knjiga je poučna, hudomušna in presega opise raznih vrst živali. Je zgodba o našem neverjetnem planetu in vseh vrstah, ki skupaj bivamo na njem.

Kaj skrivajo različni habitati

Knjiga je razdeljena na deset delov, kjer so zbrane živali, ki si delijo določen habitat. Bralci med drugim spoznamo vodne živali, gozdne zveri, gorske raziskovalce, stepske živali, bitja iz mokrišč in človekove najboljše prijatelje. Sprehodimo se po celinah, raziskujemo različne temperature, višine in globine. Na vsakem kotičku nas razveselijo živali s svojim značajem, navadami in načinom življenja.

Spoznavanje živali

V knjigi izvemo iz česa je sestavljen medvedov jedilnik, kaj naredijo surikate, ko se srečajo s plenilcem, kako dolgo lenivci skrbijo za mladiča in ali imajo lahko domače mačke mladiče z divjimi mačkami. In seveda še mnogo drugih zanimivosti. Več kot 70 živali je v knjigi predstavljenih tako, kot jih še ne poznamo. Med njimi najdemo tudi ogrožene in izumrle vrste. Številne zanimivosti in osupljivo slikovno gradivo nas vabijo, da vstopimo v barviti živalski svet.

O avtorju

Marina Dermastia je slovenska rastlinska biologinja. Je redna profesorica na Univerzi v Ljubljani in Mednarodni podiplomski šoli Jožef Stefan ter znanstvena svetnica na Nacionalnem inštitutu za biologijo. Je aktivna članica več mednarodnih strokovnih združenj in avtorica številnih znanstvenih publikacij, znanstvenih monografij, srednješolskih in osnovnošolskih učbenikov, svoja znanja pa rada podaja tudi laični javnosti v obliki poljudnih prispevkov, delavnic in predavanj. 

Leto izida: 2023

Število strani: 184

ISBN/EAN: 9789610169314

Mere izdelka: 20,8 x 26,8 x 1,5 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Urednik: Barbara Sferra Zych

Zbirka: Izven - Poljudna Za Otroke

Priporočamo vam tudi

Najbolj prodajane knjige za otroke

Preglejte lestvico najbolje prodajanih knjig za najmlajše

Nande

Spoznajte papagaja Nandeta

Piki Jakob

Kako nam Piki Jakob pomaga vzgajati

Pasji mož - aktualno

Pasji mož – stripovski junak za navihane mulce

Igrače in drugi zabavni izdelki iz kolekcije priljubljenih junakov serije Pasji mož bodo še močneje obarvali domišljijo vaših najmlajših.

Menu