Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Štirinajstica

Štirinajstica

Antologija slovenskega soneta

Peter Svetina

Peter Svetina, tudi sam pesnik, profesor in izkušen antologist, je s pričujočo antologijo ustvaril antologijo, v katero so vključene pesmi vseh relevantnih predstavnikov slovenske sonetistike, in knjigo, ki jo bo bralec večkrat vzel v roke, da bo prebiral poezijo. 

Časovno gledano je sonet v slovenščini literarni pojav, star skoraj toliko kot slovenska posvetna poezija. Pojavi se namreč konec razsvetljenstva oziroma tik ob začetku romantike, pisanje pa od takrat neprekinjeno sega v današnji čas.

Pa ne samo časovno, tudi prostorsko obsega sonet prostor, kakršnega obsega pisanje pesmi v slovenskem jeziku sploh. Z osrednjega slovenskega prostora (ozemlje današnje Slovenije in prostori v sosednjih državah, kjer živi slovenska manjšina) se pisanje sonetov razprostira v širši evropski prostor in z (gospodarsko ali politično pogojenim) razseljevanjem tako rekoč po vsem svetu: od Avstralije in Japonske do Argentine.

Zanimivost antologije je tudi v tem, da so avtorji razvrščeni po abecedi in ne po letnicah rojstva ali generacijskem kriteriju.

Leto izida: 2022

Število strani: 288

ISBN/EAN: 9789610165279

Mere izdelka: 128 x 188 x 25

Vezava: Spiralna

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Zbirka: Kondor

Knjige istega avtorja

Priporočamo vam tudi

Menu