Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

O (avto)biografijah

38. Slovenski knjižni sejem 2022

Lokacija: Gospodarsko razstavišče, Pogovorna postaja
Datum dogodka: do 13:00

(Avto)biografske knjige nastajajo po različnih poteh: je čustvena povezanost in živo zanimanje za osebo, katere zgodbo pripovedujemo, nujna za nastanek verodostojne biografije? 

Malina Schmidt Snoj je z glavno junakinjo biografije Samo en ples živela kot njena hči, zgodbo svoje mame Marte Paulin Schmidt-Brine pa je začela sestavljati po njeni smrti. Tanja Tuma je temeljito raziskala »oddaljeno« življenje založnika Lavoslava Schwentnerja in ga v romansirani zgodbi prikazala skupaj z njegovimi sodobniki. Črt Kanoni pa je snov za knjigo Tam dola za zidom črpal iz spominov na lastno otroštvo – torej je v isti osebi glavni junak in avtor knjige! Pogovor bo vodila Nela Malečkar.

Po koncu dogodka obiščite stojnico založbe Mladinska knjiga, kjer vam bodo avtorji podpisali knjige in poklepetali z vami.

Tam dola, za zidom
Črt Kanoni

Samo en ples
Malina Schmidt Snoj

Brodnik
Tanja Tuma

Goran Vojnovic-foto Sasa Kovacic 1
Avtorjeva 1. otroška knjiga

Goran Vojnović: Sinica in taščica

Ganljiva zgodba o pomenu prijateljstva, ki se splete med pisano druščino ptic, ki so nepričakovano izgubile svoj dom na Ljubljanskem barju.

Dobre zgodbe

Darila, ki pripovedujejo zgodbe

Prinesite pravljičnost v svoj dom s kolekcijo ilustratork Stupica.

Dobre zgodbe

Z nagradnim kvizom do ideje za praznično darilo

Izpolnite kratek kviz in prejmite namig za praznično darilo za otroka ali odraslega in sodelujte v žrebanju za čudovito knjižno nagrado!

Menu