Unovčite BON21 za knjige, učbenike in delovne zvezke v trgovinah Mladinske knjige

Unovčite BON21 za knjige, učbenike in delovne zvezke v trgovinah Mladinske knjige

Slikanje na kamne je enkraten konjiček

Slikanje na kamenčke

Slikanje na kamne je enkraten konjiček, ki bo v veselje vam in otrokom. Zanj ne potrebujete drugega kot kamen, nekaj barve in domišljijo.

Iz navadnega kamna, ki ga najdete za hišo, ob potoku ali na plaži, lahko ustvarite malo umetnino, okras, modni dodatek ali pripomoček za igro.

Najprej vas čaka zabavna pustolovščina iskanja in nabi­ranja ustreznih kamnov. Včasih vas bo navdihnila že sama najdba, spet drugič pa boste na lovu za točno določenim kamnom. Ker so zastonj, si jih lahko naberete po mili volji – idej vam zagotovo ne bo zmanjkalo. Za začetek pa dve ideji iz knjige Veseli kamenčki.

Male pošasti

Male pošasti

Očiščen kamen pobarvajte s turkizno barvo. Ko se barva posuši, s čopičem in zeleno barvo naredite nekaj pack – naj bo spontano. S kredo začrtajte ukrivljena usta z zobmi.

Zoba pobarvajte z belo, usta pa poudarite s črnim flomastrom. Ko se kamen posuši, ga prelakirajte. Ko se lak posuši, na kamen prilepite tri premična očesca.

Važne ribice

Poslikane ribice

Na ovalen kamen narišite trikotnik in njegovo zrcalno sliko, da dobite ribjo obliko. Vso površino (razen trikotnikov) pobarvajte z oranžno. Ko je barva suha, narišite belo oko. Dodajte črne proge. Povlecite jih skoraj do sredine telesa.

V sredini narišite vrsto krogov, ob glavi pa majhno trikotno plavut. Ribi naslikajte očesi in usta, trikotnika ob repu pa pobarvajte s temno barvo, da bo oblika poudarjena. 

Veseli kamenčki - Iz preprostih kamnov do zabavne umetnine
Veseli kamenčki - Iz preprostih kamnov do zabavne umetnine
Denise Scicluna

Menu