Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Skrivnostne meduze

Skrivnostne meduze

Ko smo zgodaj spomladi na obali našli naplavljeno meduzo, sem na socialnih omrežjih zagnala vik in krik, kaj naj naredimo.

Dobila sem vrsto odgovorov, kako naj ravnamo z njo. »Vrnite jo v morje.«

Meduze

»Nima veze, uri, itak je že poginila.«

»Vrnite jo v morje, tudi če je že poginila – bo pa hrana veliki kareti.«

»To ni meduza, to je druge sorte ožigalkar. Klobučar.«

Mati mila, na glasbeni akademiji se tega res nismo učili, na splošnem jezikoslovju tudi ne. Če smo se pa pri biologiji, se pa res ne spomnim.

Kiddo se v svoji sobi potopi pod odejo in raziskuje skrivni svet meduz v reviji Moj planet. Še rubriko Ali veš prebere, ta je najbolj zanimiva. V njej pišejo o meduzah, živalih brez obraza, nog in ušes. Lebdijo pa nimajo kril. In so pred davnimi časi živele z dinozavri, danes pa skupaj z nami.

Meduze

»Kako skrivnostno noro je to,« pove Kiddo. Ja, res je. Torej naslednjič brez vprašanj meduzo (ali drugega ožigalkarja) vrnemo v morje. Mogoče nas pa poleti v zahvalo samo nežno poboža.

 

Spoznajte revijo Moj planet

Moj planet je izvirna slovenska poljudnoznanstvena revija za otroke od 8. leta naprej, ki radi spoznavajo živali, rastline, naravne pojave in ves ta širni svet okoli sebe.
Več o reviji >

Moj planet

Naročniki na dom prejmete 15% popusta in brezplačno kodo za celoleten dostop do izbranih nalog na interaktivnem portalu Učimse.com.

Menu