Unovčite BON21 v trgovinah Mladinske knjige

Unovčite BON21 v trgovinah Mladinske knjige

Revije_2020_Moj-planet

Moj planet

Moj planet je odlična revija za radovedne raziskovalce, ki radi spoznavajo živali, rastline, naravne pojave in ves širni svet.

Moj planet spodbuja radovednost, ljubezen do narave in varovanje okolja

Moj planet

Starost: 8+
Obseg: 60 strani
Izhaja: Vsakega 15. v mesecu
Edicije: Na leto izide 11 številk, od tega je poletna dvojna

 

Razvajamo svoje naročnike!

Z Mojim planetom vsak mesec tudi

Bralci soustvarjajo vsebino z vprašanji, na katera odgovarjajo strokovnjaki: veterinarka, fizik, biologinja in drugi.

V julijsko-avgustovski številki ne spreglejte

Rdeča mušnica 
Rdeč klobuk z belimi kosmiči je videti, kot bi ga vzeli iz pravljice o škratih in vilah. Ta pri nas pogosta goba raste v listnatih in iglastih gozdovih. Je strupena, vendar je zastrupitev s smrtnim izidom zelo redka. Povzroča slabost, halucinacije, zmedenost, tesnobo …

 

Coton de tulear  
Je med petimi najbolj priljubljenimi pasmami v Sloveniji na četrtem mestu. To je nežen, prijazen in živahen kuža. Včasih zna biti naporen, ker je skoraj psihično odvisen od bližine svojih skrbnikov. Pa vendar je idealen za vse, ki si želijo biti ves čas s svojim kužkom.

Beli lokvanj 
Obstaja več kot 50 vrst lokvanjev, a v Sloveniji imamo samo dve domorodni vrsti – beli lokvanj in rumeni blatnik. Beli lokvanj je nekoč skoraj izumrl, zdaj pa ga imamo na marsikaterem jezeru ali ribniku. Zanimivo je, da je njegov čudoviti cvet razprt le dva dni.

Zelenec 
Je pravi velikan med našimi kuščarji, saj v dolžino zraste do 42 cm. Je največji kuščar pri nas. Njegov rep pa je dvakrat daljši od telesa. In če je zelo ogrožen, ga odvrže, da si reši življenje. Dejaven je podnevi, pleni pa žuželke, pajke polže in druge nevretenčarje.

Leteča riba
Te ribe uporabljajo svoje prsne plavuti, da lahko poletijo nad vodo. To seveda ni pravo letenje, ampak bolj jadranje. Letenje se je razvilo, da lahko pobegnejo plenilcem, kot so mečarice in tuni. Jadrajo lahko več kot minuto, nad 200 m daleč in s hitrostjo 65 km/h.

Morska zvezda 
Ima ploščato telo s petimi ali več kraki. Premika se počasi. Oči nima, ima pa čutnice, pravzaprav nima niti glave. Te plenilke imajo usta na spodnji strani telesa. Manjše živali požre, čez večje pa izviha želodec. S prebavnimi sokovi prebavi mehke dele, nato vpotegne želodec in pusti trde ostanke. 

Počitnice s psom
Iz revije

Pasje poletje

Počitnice prinašajo več prostega časa za igro in sprehode s psom. A previdno – za pse so visoke temperature lahko nevarne.

Ali je naše vesolje edino?

Neskončno vesolj? 

Največji bahač med ptiči je prav gotovo pav.

Zakaj ima pav tako dolg in pisan rep?

Zakaj se živali igrajo?

Zakaj se živali igrajo?

Kaj je kvantna fizika?

Kaj je kvantna fizika?

Aktivno Sonce

Odgovarjamo na vprašanja bralcev

Matjažu, 11-letnemu bralcu revije Moj planet, smo odgovorili, kaj ima Sonce pege

Menu