Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Revije_Jesenska 2023_Moj planet

Revija Moj planet

Za znanje, zabavo in sanje!

Moj planet spodbuja radovednost, ljubezen do narave in varovanje okolja

Moj planet

Starost: 8+
Obseg: 60 strani
Izhaja: Vsakega 15. v mesecu
Edicije: Na leto izide 11 številk, od tega je poletna dvojna

 

Razvajamo svoje naročnike!

Z Mojim planetom vsak mesec do dodatnih vsebin

Bralci soustvarjajo vsebino z vprašanji, na katera odgovarjajo strokovnjaki: veterinarka, fizik, biologinja in drugi.

V septembrski številki ne spreglejte

MP1

Jazbečarji 

To so tisti kratkonogi kužki, ki imajo zelo dolgo telo. Na hitro so videti kot klobase. Naslednje, kar vidimo pri njih, je pokončna glava na mišičastem telesu s prodornim pogledom, ki pa se v trenutku spremeni v pogled, poln globokega občudovanja svojih ljudi. So zelo pogumni lovski psi, pa tudi odlični družinski kužki, ki obožujejo otroke.

 

MP1_lenivec

Lenivec 

se premika zeeelo počasi. Njegova telesna temperatura je precej nižja od naše in se še zniža, če je hladno ali če počiva. Lenivci se na drevesu radi nastavljajo soncu. Imajo zelo malo mišic in počasno prebavo. So rastlinojedi, izločajo redko in takrat se spustijo z drevesa. Premikajo se s hitrostjo 0,14 km/h, če so prestrašeni, pa hitrost podvojijo!

 

 

MP1_figa

Figa 

Ni slajšega sadeža kot zrela, pravkar obrana figa. Vsebuje polno vitaminov, mineralov, vlaknin in sladkorjev. Drevo nas v sezoni lahko gosti kar dva meseca, saj sadeži dozorevajo postopno čez veliko poletnih in jesenskih dni. Nič čudnega, da so naši predniki drevo poznali že pred več kot 11.000 leti. Spada v družino murv, poznajo pa kar 650 sort.

 

MP1_koala

Koala 

je malo podobna medvedu, a z njim nima sorodstvenih vezi, ima pa jih s kengurujem. Oba imata namreč na trebuhu vrečo, v kateri so mladički. Življenjski prostor koale so krošnje evkaliptusovih dreves, v katerih prespi tri četrtine dneva. Koala se prehranjuje z evkaliptusovimi listi. Kar kilogram  jih poje v eni noči. Večino dneva prespi.

 

MP1_kakci

Zakaj pobiramo kakce?

Ker jo to prav iz več razlogov. Prvi razlog je čistoča – le kdo rad vidi ali stopi v kakec? Moramo si ogledati iztrebek, saj nam pove veliko o zdravju psa, tretji razlog je prenašanje bolezni, saj so v iztrebkih bakterije in strupene snovi. Vsi smo dolžni varovati okolje in naravo, katere del smo, pa še denarni kazni se tako izognemo. Poberemo jih z vrečko in odložimo med mešane odpadke.

MP1_ara

Ara  

Ta čudovita ptica spada med največje vrste papig. Tehta približno 1 kg in je dolga do 1 m. Največja vrsta je hijacintna ara. V naravi večino časa preživijo na drevesih, navadno živijo v parih ali skupinah. Izvirajo iz Južne Amerike. Hranijo se predvsem s sadeži in oreški. Udomačene znajo posnemati govor. Are lahko živijo tudi 50 let. 

Maja Bajželj, urednica revije Moj planet, s psom Baggiom
Intervju z urednico

Pogovor z urednico Majo

"Če se kaj dobrega prime desetih, je vredno!"

Poletni_planet

Igrivi krokodil

Revija_MP_maj_2023_amb2

Terapevtski psi  

MP_1_jazbečarji

Jazbečar

Revija_MP_amb

Polarni sij

Revija_moj_Planet_vesolje_poletje

Poletno vesolje

Poleti so noči sicer kratke, a tople, zato za ljubitelje nočnega neba zelo prijazne.

Menu