Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Revije_2020_Moj-planet

Moj planet

Moj planet je odlična revija za radovedne raziskovalce, ki radi spoznavajo živali, rastline, naravne pojave in ves širni svet.

Moj planet spodbuja radovednost, ljubezen do narave in varovanje okolja

Moj planet

Starost: 8+
Obseg: 60 strani
Izhaja: Vsakega 15. v mesecu
Edicije: Na leto izide 11 številk, od tega je poletna dvojna

 

Razvajamo svoje naročnike!

Z Mojim planetom vsak mesec tudi

Bralci soustvarjajo vsebino z vprašanji, na katera odgovarjajo strokovnjaki: veterinarka, fizik, biologinja in drugi.

V aprilski številki ne spreglejte

Moj planet, april 2021

Močeradi
To so pravi mojstri lepljenja. Ko jih plenilec zagrabi, začnejo izločati lepljivo snov, ki se med bojem razmaže po napadalcu, nanj se prilepi še močeradov rep, zato močerada ne more pogoltniti in ga mora izpustiti. Močerad jo tako odnese le s praskami. Včasih izloči dovolj snovi, da se kači, ki ga je napadla, zlepi telo.

Moj planet, april 2021

Tarantela 
Kdo bi si mislil, da so tudi pajki prebrisani? Ti res posebni kosmatinci se branijo tako, da z zadnjimi nogami postrgajo dlake z zadka in jih zaženejo proti plenilcu. Drobne dlačice so izredno dražeče, tako da zamotijo plenilca za toliko časa, da pajek lahko uide.

Moj planet, april 2021

Psi 
To so čuteča bitja, a lahko se odzovejo nepredvidljivo. Zato se nikoli ne približuj neznanim kužkom! Najprej vprašaj starše in vodnika kužka, ali dovolijo. Približaj se počasi z bokom proti njegovi glavi. Roke imej spuščene ob telesu. Ko se mu dovolj približaš, počakaj, da te povoha. Nato pa ga počasi in nežno pobožaj pod glavo …

Moj planet, april 2021

Mrtva drevesa 
Mrtva in umirajoča drevesa v gozdu ali med njivami so izjemno pomemben dom za številne živalske in rastlinske vrste ter glive. Mnoge živali in glive živijo samo na mrtvem lesu. Če ustreznega lesa zanje ni, te vrste izginejo. Drevesa so dom za hrošče, ptice, gobe, mlade rastlinice …

Moj planet, april 2021

Evropski divji hrček 
Ta ljubki glodavec je zaradi mnogih oblik poseganja v naravo uvrščen med kritično ogrožene vrste. Skotijo se po le 18-dnevni brejosti, zrastejo do 30 cm in tehtajo do pol kilograma. Njihova življenjska doba je dve leti. Plenijo jih lisice, ptice, tudi velike ujede, kot je na primer orel. Najdemo jih v vzhodni Sloveniji. Upajmo, da ne bo izumrl. 

Moj planet, april 2021

Grad Kostel 
Kostel imenujemo vas in hribovito pokrajino ob reki Kolpi. Tako se imenuje tudi trg, nad katerim je kraljeval srednjeveški grad. Življenje na gradu nikakor ni bilo lahko in mnogokrat je bil oblegan. Danes je grad žal zaprt, a si ga vseeno lahko ogledate od zunaj.  

Mladički so velika odgovornost.
Iz revije

Mi bi imeli pa mladičke!

Mladički so tako puhasti, drobni in prikupni! Ampak skrb za njih je zelo zahtevna. Preverite, zakaj

Trobentice

Cvetoča pomlad na krožniku 

Moj planet - cesarski pingvini

Cesarski pingvini

Ali je naše vesolje edino?

Neskončno vesolj? 

Največji bahač med ptiči je prav gotovo pav.

Zakaj ima pav tako dolg in pisan rep?

Aktivno Sonce

Odgovarjamo na vprašanja bralcev

Matjažu, 11-letnemu bralcu revije Moj planet, smo odgovorili, kaj ima Sonce pege

Menu