Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Hero_MP_polletna_2024

Revija Moj planet

Za znanje, zabavo in sanje!

Moj planet spodbuja radovednost, ljubezen do narave in varovanje okolja

Moj planet

Starost: 8+
Obseg: 60 strani
Izhaja: Vsakega 15. v mesecu
Edicije: Na leto izide 11 številk, od tega je poletna dvojna

 

Razvajamo svoje naročnike!

Z Mojim planetom vsak mesec do dodatnih vsebin

Bralci soustvarjajo vsebino z vprašanji, na katera odgovarjajo strokovnjaki: veterinarka, fizik, biologinja in drugi.

V aprilski številki ne spreglejte

MojPlanet_koze

Koze

so ena najstarejših udomačenih vrst živali, saj živijo s človekom že več kot 10.000 let. Izvirajo iz divjih koz iz jugozahodne Azije in vzhodne Evrope in so tesne sorodnice ovac. Danes obstaja več kot 300 različnih pasem. Razširjene so po vsem svetu in jih je po zadnjih ocenah več kot 1,2 milijarde. Najtežje tehtajo tudi 400 kg.

Maja Berden Zrimec

MojPlanet_krokodil

Krokodili

živijo v rekah, jezerih, nekateri pa zaidejo tudi v morje. So močni plenilci in vzbujajo strah s svojim dolgim gobcem, polnim zob, imajo pa tudi dolg in močan rep. Največji krokodili so dolgi do sedem metrov. So plenilci in se hranijo z živalmi in mrhovino. Vsi krokodili so jajcerodni. Med krokodile spadajo pravi krokodili, aligatorji, kajmani …

Maja Bajželj

MojPlenatSteklokrilec

Steklokrilec

je čudovit metulj, doma od Srednje do Južne Amerike. Steklokrilec se pretvarja, da ga ni. Skriva se tako, da ima brezbarvna krila. Plenilcem je res skoraj neviden. In čeprav je videti krhek, lahko nese kar 40-kratno lastno težo. To je približno toliko, kot če bi ti lahko nesel avtomobil. Vsi metulji se razvijejo iz gosenice, se zabubijo in nato postanejo metulji.

Petra Sladek Ashour

MOjPlanet_psi

Psi smetarji

Pobiranje predmetov in hrane s tal je za pse običajno vedenje. Pasji smrčki prevohajo vse, kar najdejo. Včasih v gobček vzamejo robček, igračo, vejo in jih prežvečijo, nato spustijo na tla. Če take predmete pojedo, pa je to lahko znak težav in je treba ukrepati. Drugače je, ko gre za hrano. Psi v naravi pojedo vse, kar najdejo.

Alja Willenpart

MOjPlnest_dan zemlje

Dan Zemlje

Vsako leto tako 22. aprila praznujemo svetovni dan Zemlje. Takrat se spomnimo, da je naša draga modra kroglica v resnici edinstvena v vesolju, nekaj čisto posebnega. Nič ni bolj čarobnega od tega, da preprosto obstajamo na planetu, za katerega smo narejeni in ki je najbolj primeren za nas. Gre za pomemben globalni dogodek, namenjen ozaveščanju in spodbujanju ukrepov za varstvo okolja.

Sašo Avsec

sončevi

Sončevi izbruhi

Sonce ni vedno enako, čeprav se nam tako zdi. V njem se sprošča nepredstavljivo veliko energije in pojavi na njem so lahko zelo burni. Taki so izbruhi, pri katerih s Sonca v vesolje z veliko hitrostjo poletijo ogromni oblaki vročega plina. Tega sicer ne moremo videti, lahko pa vidimo posledice, če tak izbruh ponoči prileti v ozračje. Takrat na nebu zasveti polarni sij.

Andrej Guštin

Maja Bajželj, urednica revije Moj planet, s psom Baggiom
Intervju z urednico

Pogovor z urednico Majo

"Če se kaj dobrega prime desetih, je vredno!"

mačka v zavetišču 1920 x 1200 px

Posvajajmo iz zavetišč

KUTNAR_1920x1200

Presenetljivi gozdovi

MP 6 1920 px cl 1 žaba 1

Zakaj žabice potrebujejo našo pomoč?

Dalmatinci hero moj planet februar 2024

Čudoviti dalmatinci

mp5 1920px CL 3 barve

Zakaj so barve pomembne?

Ali veste, da barve niso samo lepe za naše oči, ampak so kot skrivne supermoči.

Menu