Unovčite bone za knjige, učbenike in delovne zvezke v trgovinah Mladinske knjige

Unovčite bone za knjige, učbenike in delovne zvezke v trgovinah Mladinske knjige

Moj planet

Moj planet je odlična revija za radovedne raziskovalce, ki radi spoznavajo živali, rastline, naravne pojave in ves širni svet.

Moj planet spodbuja radovednost, ljubezen do narave in varovanje okolja

Moj planet

Starost: 8+
Obseg: 60 strani
Izhaja: Vsakega 15. v mesecu
Edicije: Na leto izide 11 številk, od tega je poletna dvojna

 

Razvajamo svoje naročnike!

Z Mojim planetom vsak mesec tudi

Bralci soustvarjajo vsebino z vprašanji, na katera odgovarjajo strokovnjaki: veterinarka, fizik, biologinja in drugi.

V septembrski številki ne spreglejte

Žrebički 
Žrebiček se skoti po enajstih mesecih brejosti. Takoj po kotitvi se postavi na noge in pije mleko pri mami. Z mamo je močno povezan, vse dokler kobila ne povrže novega žrebička. Žrebički sesajo pri mami šest mesecev, potem preidejo na isto hrano kot odrasli konji. Konji so čudovita in zelo družabna bitja. 
 

Domače je najboljše 
Z izbiro sveže in zdrave hrane, pridelane v naši bližini, skrbimo za svoje zdravje in počutje, obenem pa pripomoremo k ohranjanju okolja – čistejši zemlji, vodi in zraku ter manjši porabi fosilnih goriv. Lepo je, če kupujemo svežo zelenjavo in sadje pri bližnjem kmetu, še lepše pa je, če si je čim več pridelamo sami. 
 

Gobe 
Gobe so del nenavadnega živega bitja – gliv. Niso niti rastline, kot nekateri zmotno mislijo, niti živali. V obliki drobnih nitk so razraščene v tleh ali lesu, gobe pa poženejo na površju. Jurček je izvrstna in zelo okusna goba, ki se je razveseli marsikateri sladokusec. Kot večina gob je sestavljen iz beta in klobuka.  
 

Vodni drsalci
Po vodi ni mogoče hoditi, saj vsa telesa, gostejša od vode, potonejo. Toda pozor, obstajajo bitja, ki se mirno sprehajajo po vodi. To so žuželke, ki se imenujejo vodni drsalci! Zakaj je tako? Voda je sestavljena iz molekul, ki imajo take lastnosti, da ustvarijo posebne razmere na vodni površini, temu pravimo površinska napetost. 
 

Podlesek 
To je najmanjši predstavnik družine polhov. Ima velike izbuljene oči in odlično vidi ponoči, podnevi pa spi v gnezdu. Rad ima semena, plodove, jeseni pa se odpravi na zimsko spanje. Prespi približno pol leta – temu rečemo hibernacija. Njegova telesna temperatura se občutno zniža, srce pa utripa zelo počasi … 
 

Pajek križevec 
To je eden največjih pajkov v Evropi. Samice spolno dozorijo jeseni in to je čas parjenja. Pajkovke so zelo hude, če se jim pajkovec ne približa pravilno. Če samička na parjenje ni pripravljena, lahko snubec ostane brez glave. Po paritvi ga razdražena samica ubije in požre. Oplojena jajčeca spravi v kokon, kjer prezimijo …
 

Spoznajte revijo Moj planet

Na spodnji povezavi brezplačno prenesite svoj izvod brošure Moj planet in spoznajte revijo.

Maja Bajželj, urednica revije Moj planet, s psom Baggiom
Intervju z urednico

Pogovor z urednico Majo

"Če se kaj dobrega prime desetih, je vredno!"

Pajek

Pajki križevci

Tiger

Tigri – največje mačke

Čisto prava revija o živalih

Žrebički

Aktivno Sonce

Odgovarjamo na vprašanja bralcev

Matjažu, 11-letnemu bralcu revije Moj planet, smo odgovorili, kaj ima Sonce pege

Menu