Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Moj_Planet_hero_polletna

Moj planet

Moj planet je odlična revija za radovedne raziskovalce, ki radi spoznavajo živali, rastline, naravne pojave in ves širni svet.

Moj planet spodbuja radovednost, ljubezen do narave in varovanje okolja

Moj planet

Starost: 8+
Obseg: 60 strani
Izhaja: Vsakega 15. v mesecu
Edicije: Na leto izide 11 številk, od tega je poletna dvojna

 

Razvajamo svoje naročnike!

Z Mojim planetom vsak mesec do dodatnih vsebin

Bralci soustvarjajo vsebino z vprašanji, na katera odgovarjajo strokovnjaki: veterinarka, fizik, biologinja in drugi.

V februarski številki ne spreglejte

REvija_MP_degu

Degu

To je mali glodavec, ki je ljubek kot veverica in bister kot podgana. Ima svilen kožušček in čopičast rep. Izvira pa iz Južne Amerike, natančneje iz Čila. Te družabne živalce v naravi živijo v skupinah, skupaj kopljejo rove in skrbijo za mladičke. Če nimajo družbe vrstnikov, so zelo osamljeni, zato imejte kot ljubljenčka vsaj dva degujčka.

Revija_MP_sajaci

Ali psi sanjajo?

Da, tako kot mi tudi kužki sanjajo. V sanjah se igrajo, tečejo, lovijo, se branijo … Psi imajo rahel spanec, saj so potomci volka. Med spanjem, sploh pa med sanjanjem nikar ne zbujajte psa, saj so takrat lahko zmedeni in po nesreči celo ugriznejo. Prekinjanje sanjanja pa je za psa škodljivo. Zanimivo je, da mladički sanjajo pogosteje kot odrasli psi.

 

 

Revija_MP-tarantela

Tarantele

Tarantele zelo veliki pajki. Nekatere imajo telo dolgo 12 centimetrov, skupaj z nogami pa merijo skoraj 30 centimetrov. Zato ni čudno, da se jih bojimo. A čeprav imajo tarantele strup, nam niso nevarne. Njihov ugriz je sicer lahko boleč več dni, a najverjetneje je ne skupiš kaj bolj kot pri piku čebele. Prej zelo rade ustrahujejo …

 

Revija_MP_gozd

Mednarodni dan gozdov

21. marec je praznik gozdov. Gozd je čaroben, kot da bi stopil v drug svet, samoten, a poln ptičjega petja, zvokov živali ... V gozdu se počutimo povezani z naravo. A gozd je še veliko več. Gozdovi skrbijo za čist zrak, saj proizvajajo kisik in porabljajo ogljikov dioksid. Vplivajo tudi na podnebje in kroženje vode. Hkrati pa so dom za nešteto živali in rastlin.

 

Revija_MP_plavček

Plavček

Ime je dobil po barvi, v katero se samci odenejo v obdobju parjenja. Sicer pa spada v rod rjavih žab. Dolg je od 4 do 6 cm, samci so manjši od samic. Pri nas je razširjen po nižinah. Najdemo ga na močvirjih in v poplavnih gozdovih ter ob velikih rekah in močvirjih. Spomladi se na mrestiščih zbere tudi več kot sto odraslih plavčkov. Samčki in z oglašanjem vabijo samičke …

Revija_MP_Galaksije

Galaksija

Galaksije so skupine zvezd. Spiralne galaksije pa so kot nekakšne vetrnice, saj imajo zvezde razporejene v spiralne krake in so potlačene kot palačinke. V vidnem vesolju je na desetine milijard galaksij. V povprečni galaksiji pa je približno sto milijard zvezd! Naše Sonce in mi smo v galaksiji, ki ji pravim Galaksija (z veliko začetnico).

Maja Bajželj, urednica revije Moj planet, s psom Baggiom
Intervju z urednico

Pogovor z urednico Majo

"Če se kaj dobrega prime desetih, je vredno!"

Revija_MP5

Sibirski tiger

Revija_MP_05_macke

Varujmo jih!

Revija_Moj:planet_04

Temperatura na Zemlji

Aktivno Sonce

Odgovarjamo na vprašanja bralcev

Matjažu, 11-letnemu bralcu revije Moj planet, smo odgovorili, kaj ima Sonce pege

Menu