Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Hero image MKsi_1920x1200_Podari revijo 2023-MP

Revija Moj planet

Za znanje, zabavo in sanje!

Moj planet spodbuja radovednost, ljubezen do narave in varovanje okolja

Moj planet

Starost: 8+
Obseg: 60 strani
Izhaja: Vsakega 15. v mesecu
Edicije: Na leto izide 11 številk, od tega je poletna dvojna

 

Razvajamo svoje naročnike!

Z Mojim planetom vsak mesec do dodatnih vsebin

Bralci soustvarjajo vsebino z vprašanji, na katera odgovarjajo strokovnjaki: veterinarka, fizik, biologinja in drugi.

V novembrski številki ne spreglejte

MP 3 MAČKA

Skrivnostne mačke

Mačke so drugi najbolj razširjeni hišni ljubljenčki na svetu. Ljubijo udobje, so čiste, predejo in mijavkajo. So pametne in iznajdljive, vendar v naravi ne morejo preživeti same. Prav je, da jih steriliziramo in kastriramo, ker je veliko preveč muc brez domov. Mačka nima sedem življenj in črna mačka ne prinaša nesreče. 

 

MP 3 JAZBEC

Jazbec

To je iznajdljiva in radovedna gozdna žival. Pri iskanju hrane se povzpne na zadnji nogi, pri držanju hrane si pomaga s prednjima tacama. Najbolj aktiven je ponoči, ne ustavijo ga niti dan niti sneg niti potok. Najbolj mu teknejo deževniki, mladiči mišk, žabe in gozdni sadeži. Njegov dom je brlog, sestavljen iz številnih izhodov, hodnikov, votlin in tudi stranišča … 

 

MP 3 LIMONOVEC

Zorijo limone

Limonovce na Primorskem gojijo v sadovnjakih. V notranjosti Slovenije pa uspevajo le v posodah, ki jih v tem času pospravijo v ogrevan prostor. Limonovci namreč slabo prenašajo mraz. Limone zorijo tudi po 9 mesecev. Za razliko od jabolk in banan limone po obiranju ne zorijo več. Zato morajo na drevesu najprej popolnoma dozoreti.

 

MP 3 MUHOLOVKA

Muholovka  

Ta mesojedka je doma na mokriščih jugovzhoda ZDA. Muholovke poseljujejo dele mokrišč, ki so nekaj decimetrov dvignjeni nad nivojem talne vode. Pozimi se nočna temperatura lahko spusti do zmrzišča. Mesojedka zato pozimi miruje. Poleti pa prenese tudi 40 °C. V obdobju rasti muholovka lovi mravlje, pajke, hrošče, kobilice ter zelo malo muh.

 

MP 3 ŽIRAFA

Žirafa  

je najvišja žival na svetu. Samci so visoki do 5,5 m, samice pa meter manj. Povprečna teža odraslega samca je dobra tona. Prehranjuje se z listjem, ki ga smuka z dreves. Živi samo na afriški celini, v tamkajšnjih gozdovih in savanah. Ima dolge noge in še daljši vrat. Samica po navadi skoti enega mladička, ki ob rojstvu pade na tla z višine dveh metrov, saj žirafa koti stoje. 

 

MP 3 VIDRA

Evrazijska vidra 

Ta čudovita kosmata zver spada v rod kun. Dolga je do 120 cm, samice so malenkost manjše. Tehta od 5 do 11 kg. Ima razmeroma kratke noge, zato je na suhem videti nerodna, v vodi pa izjemno spretna. Njeni brki so dolgi 25 cm. Ker plava v mrzli vodi, ima enega najgostejših kožuhov na svetu. Prehranjuje se pretežno z ribami. Je ogrožena žival, živi pa tudi v Sloveniji.

 

Maja Bajželj, urednica revije Moj planet, s psom Baggiom
Intervju z urednico

Pogovor z urednico Majo

"Če se kaj dobrega prime desetih, je vredno!"

Poletni_planet

Igrivi krokodil

Revija_MP_maj_2023_amb2

Terapevtski psi  

MP_3_mačke

Skrivnostne mačke

MP_3_dijve_živali

Divje živali

Revija_moj_Planet_vesolje_poletje

Poletno vesolje

Poleti so noči sicer kratke, a tople, zato za ljubitelje nočnega neba zelo prijazne.

Menu