Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Hero_image_MKsi

Moj planet

Moj planet je odlična revija za radovedne raziskovalce, ki radi spoznavajo živali, rastline, naravne pojave in ves širni svet.

Moj planet spodbuja radovednost, ljubezen do narave in varovanje okolja

Moj planet

Starost: 8+
Obseg: 60 strani
Izhaja: Vsakega 15. v mesecu
Edicije: Na leto izide 11 številk, od tega je poletna dvojna

 

Razvajamo svoje naročnike!

Z Mojim planetom vsak mesec tudi

Bralci soustvarjajo vsebino z vprašanji, na katera odgovarjajo strokovnjaki: veterinarka, fizik, biologinja in drugi.

V januarski številki ne spreglejte

Revija_MP5_teloh

Teloh 

V Sloveniji uspeva pet vrst teloha. Prvi se zdrami črni teloh. Njegov popek pokuka izpod snega že sredi januarja, letos je celo prej. Ime je dobil po črno obarvani koreniki, njegov cvet pa je bel. V cvetu je veliko velikih medovnikov, ki ponujajo nagrado opraševalcem. Po oprašitvi se cvet obarva opečno rdeče.

Revija_MP_5_tiger

Sibirski tiger 

je največja in najmočnejša zver med mačkami. Njegovo ime pove, da izvira iz Sibirije. Samec lahko tehta tudi 380 kilogramov, brez repa pa meri okoli tri metre. Žal pa so tigri ogrožena vrsta in jih je zelo malo. V divjini jih živi samo še 200. Te čudovite mačke najdemo le še v zasneženih iglastih gozdovih severne Sibirije. 

 

 

Revija_MP_5_mucike

Varujmo svoje mačke 

Ko posvojimo mucko, pripravimo vse, kar potrebuje: kakovostno hrano, mačje stranišče, praskalnik, toplo ležišče, nujno mora imeti prostor, kamor se lahko skrije. Zelo dobro je, da muco čipiramo in je ne puščamo ven brez nadzora. Zunaj ji preti ogromno nevarnosti, lahko se izgubi, poje strup, jo povozi avto, jo poškoduje ali celo ubije kaka žival …

 

Revija_MP5_krmilnica

Ptičja krmilnica 

nam lahko prinese veliko veselja. Pomembno je, da hišico očistimo vsak dan in pticam ponudimo primerno hrano. Najbolje mešanico različnih semen in žit ali lojno pogačo. Tudi neoluščenih orehov in lešnikov, jabolk ter rozin bodo zelo vesele. Nikar pa pticam ne dajajmo kruha ali ostankov naše hrane! Pazimo tudi, da do krmilnice ne more priti mačka in drugi plenilci.

 

Revija_MP5_citrusi

Vzgoji si svoj citrus

Semena pomaranč, limon, grenivk in mandarin hitro vzklijejo, še posebej, če jih poseješ zgodaj spomladi. Pečke potisni v lončke z vlažno zemljo. Lončke označi, jih postavi na toplo in temno mesto ter občasno zalivaj. Čez nekaj tednov, ko opaziš prve kalčke, prenesi lončke na sončno polico. Ko imajo rastlinice po dva lista, jih presadi vsako v svoj lonček … 

Revija_MP5_medo

Severni medved 

Imenuje se tudi beli ali polarni medved in je največja zver na svetu. Živi ob Arktičnem oceanu. Samci tehtajo lahko tudi več kot 600 kg, samice so pol manjše. Mladiči so ob rojstvu težki le med 600 in 700 grami, kar je zelo zelo malo. Žal so severni medvedi ogrožena vrsta, saj zaradi segrevanja ozračja izgubljajo svoj življenjski prostor in s tem tudi hrano.

Maja Bajželj, urednica revije Moj planet, s psom Baggiom
Intervju z urednico

Pogovor z urednico Majo

"Če se kaj dobrega prime desetih, je vredno!"

Revija_MP5

Sibirski tiger

Revija_MP_05_macke

Varujmo jih!

Revija_Moj:planet_04

Temperatura na Zemlji

Aktivno Sonce

Odgovarjamo na vprašanja bralcev

Matjažu, 11-letnemu bralcu revije Moj planet, smo odgovorili, kaj ima Sonce pege

Menu