Izšla je peta knjiga iz zbirke Zlata Slovenija
Leto 2021, ko smo praznovali 30. obletnico razglasitve samostojne Republike Slovenije, smo v založbi Mladinska knjiga proslavili z izdajo zbirke Zlata Slovenija, ki prinaša pet čudovitih knjig o slovenski kulturni dediščini.
V prvi knjigi iz zbirke, Slovenske šege in navade skozi leto, avtorica Marjeta Zorec, priznana poznavalka ljudske zapuščine in Schwentnerjeva nagrajenka pokaže, kaj so delali naši predniki v posameznih mesecih, kakšne šege in vraže so se ohranile do danes in katera jed se pripravlja v posameznem letnem času.

Uredila Nina Žitko Pucer, št. strani: 214; cena: 24,99 EUR
V drugi knjigi, Najlepši slovenski pregovori in reki, so zbrani pregovori in reki, ki so v splošni rabi še danes, dodani pa so še reki slavnih slovenskih umetnikov, športnikov in medijskih osebnosti, od Tomaža Humarja do Toneta Pavčka.

Uredil Mitja Pucer, št. strani: 152; cena: 24,99 EUR
V tretji, Slovenska dežela v ljudski pripovedi, spoznamo ljudsko pripoved kot nit, ki veže rodove med seboj in jih povezuje z davnino. Iz te neizmerne zakladnice zgodb je zbranih nekaj biserov iz različnih krajev naše dežele.

Uredila: Barbara Sferra Zych, št. strani: 184; cena 24,99 EUR
V četrti knjigi, Najlepše slovenske ljudske pesmi, je urednica Metka Pušenjak zbrala 200 slovenskih ljudskih in ponarodelih pesmi o ljubezni, vasovanju, življenju, minevanju časa, pravici, vojaški obveznosti in poslednjem počitku.

Zadnja knjiga, Dobra slovenska kuhinja, prinaša 100 receptov iz legendarne izdaje SLOVENSKA KUHINJA priznanega in mednarodno uveljavljenega kuharskega mojstra Slavka Adamljeta. Recepti so opremljeni z novimi fotografijami jedi, zastopane pa so gorenjska, dolenjska in belokranjska kuhinja, koroška kuhinja, štajerska in prekmurska kuhinja ter primorska in notranjska kuhinja.


Poskusno branje: Kako nastajajo čustva
Preberite odlomek iz osupljive knjige, ki postavlja na glavo vse naše znanje o možganih.