Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Muca copatarica

Muca copatarica je že več desetletij nepogrešljiva spremljevalka slovenskega otroštva.

Muca, ki ljubi red

V Mali vasi so majhne hiše in v vsaki hiši so otroci … Otroci nekega dne ne najdejo copat, ker jih niso pospravili in jih je odnesla Muca copatarica. Poiščejo njeno hiško, kjer najdejo svoje copatke: očiščene in zakrpane, s prišitimi gumbi. Legendarna slikanica Ele Peroci je prvič izšla leta 1957, doslej pa je bilo v več kot 30 natisih natisnjenih več kot 173.500 izvodov!

O nastanku

»To je edina pravljica, ki sem jo prej povedala kot napisala, pri tem pa se sploh nisem zavedala, kaj sem povedala. V treh kosih sem jo bila tako rekoč prisiljena povedati. Izsilila mi jo je starejša hči, ko je bila stara tri leta. Mlajša je bila v vozičku. Bile smo na sprehodu in za starejšo je bilo najprej to imenitno, da poriva vozek, pa si je kmalu premislila, češ, sama moram hoditi, tale se pa lepo vozi. Usedla se je na tla in zahtevala, da naj ji kaj lepega povem.« je o nastanku legendarne pravljice povedala Ela Peroci. 

Muca copatarica

Maskota Muca copatarica na obisku

V pravljici gredo otroci obiskat muco copatarico v njeno hišico v gozdu, ampak tudi muca se rada odpravi na potep. Njena maskota z veseljem obišče vrtce, šole, knjižnice, knjigarne … Vedno poskrbi za prijetno vzdušje in nepozabne dogodivščine.

Za čarobno otroštvo z Muco copatarico

Muca Copatarica
Muca copatarica

Priljubljena slikanica o muci, ki odnaša nepospravljene copatke, jih krpa in šiva, je bila doslej natisnjena v več kot 173.000 izvodih.

Muca Copatarica
Muca copatarica – mehka knjiga

Priljubljena pravljica tudi v obliki mehke knjige iz blaga za najmlajše, ki se bodo s črkami in podobami na papirju šele spoznali.

Muca Copatarica
Copatki

Kakovostni copati iz pravega usnja in s podplatom iz gume, ki preprečuje drsenje. Hitro jih natakneš in hitro sezuješ!

Muca copatarica
Muca copatarica – vrečka za copate

Saj veš, copatki morajo biti pospravljeni, da jih ne odnese Muca copatarica. Spravi jih v lično vrečko, ki jo lahko uporabiš tudi za potep po mestu.

Muca copatarica
Muca copatarica – skodelica

Muce imajo menda najraje mleko, toda iz te skodelice v darilni embalaži ti bosta teknila tudi čaj ali kakav in še kosmiče si lahko pripraviš v njej.

Muca Copatarica
Muca copatarica – predpasnik

Kdor ima rad red, je redoljuben tudi pri ustvarjanju v kuhinji. Prikupen predpasnik poskrbi, da oblačila kljub kuharski vnemi ostanejo čista.

Muca copatarica
Slipper Keeper Kitty

Legendarna Muca copatarica v angleškem jeziku v prevodu Irene Duše Draž, da bodo ob njej uživali tudi otroci, ki ne govorijo slovensko.

Muca copatarica
Muca copatarica – spominska knjiga

Spominska knjiga, v katero ti prijatelji kaj narišejo in napišejo, ti bo lep spomin čez nekaj let. Tudi na čase, ko rad/a bral/a Muco Copatarico.

Muca Copatarica
Muca copatarica – miniaturka

Muca copatarica v žepnem formatu, da jo bodo otroci lažje vzeli s seboj k babici ali na morje, spravili v žep na nahrbtniku …

Muca Copatarica
Muca copatarica – sestavljanka

Sestavimo košček za koščkom – 60 jih je in vsak ima točno določeno mesto – in prikazala se bo tista muca, ki rada krpa in šiva copatke.

Muca copatarica
Muca copatarica – števila in barve, sestavljanka

Sestavi pare, ki spadajo skupaj: število 1 in eno Muco copatarico, število 9 in devet copatkov. V pomoč ti bodo barvni krogci.

Muca Copatarica
Muca copatarica – spomin

Kdo ima boljši spomin in bo našel več parov z motivi iz slikanice Muca copatarica. Skupaj jih je kar 24. Igra spomin krepi pozornost in opazovanje.

Muca copatarica
Muca copatarica – zložljiva škatla

Muca copatarica je zelo redoljubna. S to zložljivo škatlo iz poliestra bo tudi tebi pomagala pospraviti igrače, knjige, nogavice ….

Muca Copatarica
Muca copatarica – darilne vrečke

Ni treba, da v teh prikupnih darilnih vrečkah podariš ravno copate, katerokoli darilo lahko spraviš vanje – obdarovanec bo vesel.

Muca Copatarica
Muca copatarica – zvezki

Kdo ve, v katero šolo je hodila Muca copatarica, da se je naučila tako odlično šivati? Tebe pa bo z veseljem pospremila k pouku na zvezkih.

Muca Copatarica
Muca copatarica – beležka

Muca copatarica na beležki ti bo pomagala, da bo na enem mestu zapisano vse, kar je pomembno – kam moraš iti, kaj narediti …

Muca Copatarica
Muca copatarica – voščilnica

Zaželi komu vse najboljše in mu čestitaj. Muca copatarica na voščilnici se bo prijazno pridružila tvojim dobrim željam.

Muca Copatarica
Pravljične štampiljke

Komplet štampiljk s pravljičnimi junaki mačkom Murijem, muco Maco, Sapramiško in muco Copatarico je primeren za otroke od 3. leta naprej.

Vsa ponudba ni vedno na voljo v vseh poslovalnicah. Za več informacij povprašajte v najbližji trgovini Mladinske knjige.

/trgovine
Veselo otroštvo

Naj vaš otrok raste z Muco copatarico!

Izbor knjig in drugih izdelkov z legendarno Muco vas čaka v knjigarnah Mladinske knjige in na Emka.si. 

https://www.ciciklub.si/
Otroški knjižni klub

Vabljeni v Ciciklub

Skrbno izbrane knjige za malčke, cicibane, šolarje in starše vas v Ciciklubu čakajo od 20 do 60 % ugodneje. 
Včlanite se in berite z otrokom. 

Menu