Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Ledena pošast

Ledena pošast

David Walliams

Napeta in zabavna zgodba priljubljenega Davida Walliamsa se odvija pred več kot sto leti v viktorijanskem Londonu, kjer se srečata desetletna sirota in 10.000 let star dlakavi mamut …

Vse se začne v zloglasni Črvišnici … 

Zgodba se začenja v sirotišnici Črvišnici, ki jo vodi zlobna in strašna gospa Strašek. Tu že deset let živi nabrita in pogumna deklica Eli, ki ima nekega dne vsega dovolj, zato pobegne in se preseli na ulice Londona. Medtem arktični raziskovalci v ledu najdejo 10.000 let starega dlakavega mamuta in ga pripeljejo v londonski prirodoslovni muzej. Eli in mamut se po spletu naključij srečata, ledena pošast oživi, med deklico in mamutom pa se splete prijateljstvo. Skupaj se podata na najbolj razburljivo pustolovščino svojega življenja – iz Londona na drugi konec sveta, v leden arktični svet! 
Tudi to zgodbo je – kot veliko večino Walliamsovih del – ilustriral priljubljeni Tony Ross. 
 

Še ena uspešnica Davida Walliamsa

Ledena pošast, zabavni roman pod katerega se je podpisal priljubljeni Walliams, bo brez dvoma navdušil stare (in nove) ljubitelje njegovih knjig. Walliamsov iskriv in nabrit slog, simpatične junake in napete zgodbe so tudi slovenski bralci že dodobra spoznali tudi v romanih Babica Barabica, Zlobna zobarka, Mihec milijarder, Tiranska teta, Vsi ti brezupno obupni otroci in mnogih drugih.
 

Rekord za rekordom 

Walliams že dalj časa kraljuje na prvem mestu lestvice najbolje prodajanih britanskih avtorjev. Njegove knjige so prevedene v 55 jezikov, doslej jih je po vsem svetu prodal že več kot 40 milijonov. Je tudi prvi pisatelj za otroke, ki mu je uspelo, da je kar 100 tednov ostal na 1. mestu svetovne lestvice knjig za otroke, naravnost obožujejo pa ga tudi slovenski otroci. 

Leto izida: 2021

Število strani: 242

ISBN/EAN: 9789610160595

Mere izdelka: 14,8 x 20,8 x 3,7 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Ilustrator: Tony Ross

Prevajalec: Nina Dekleva

Knjige istega avtorja

Goran Vojnovic-foto Sasa Kovacic 1
Avtorjeva 1. otroška knjiga

Goran Vojnović: Sinica in taščica

Ganljiva zgodba o pomenu prijateljstva, ki se splete med pisano druščino ptic, ki so nepričakovano izgubile svoj dom na Ljubljanskem barju.

Darila, ki pripovedujejo zgodbe

Čarobna darila za najmlajše

Dobre zgodbe

Z nagradnim kvizom do ideje za praznično darilo

Izpolnite kratek kviz in prejmite namig za praznično darilo za otroka ali odraslega in sodelujte v žrebanju za čudovito knjižno nagrado!

Menu