Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Hudobci

Tokrat nas avtorski tandem, ki je ustvaril Zverjasca, Zverjaščka in še mnogo drugih odličnih slikanic, popelje v deželo hudobcev, med duhove, trole in čarovnice.

Potem ko se k njim preseli deklica, polna sočutja, veselja in odprtosti, se začne dežela vse spreminjati. Hudobci ji hočejo nagajati, vsak na svoj način. 

Hudobci so grdi in zli, zato kar tekmujejo, kdo bo hujši. Duh priseže, da jo bo vso noč strašil bom, da se bo tresla kot žilica. Trol jo namerava požreti in se mu že ob tej misli kolca od slasti, čarovnica pa se prepira z njima, ker jo hoče prej začarati v čer. Trol boža svoj trebuh: »Na mah jo požrem!«
 

Prikupna zgodba o tem, kako dobrota premaga zlo

Kljub hudobiji, ki vlada v tej deželi, se zgodi nekaj nepričakovanega. Deklica jih s svojo dobroto in otroško naivnostjo hudobce čisto razoroži. Ko na primer duh pride ponoči k njej, da bi jo prestrašil, mu najprej ponudi vročo kopel, potem mu prebira pravljice … in hudoba izgine. Na koncu vsi hudobci izginejo brez duha in sluha in se nikoli več ne vrnejo. 

Ta slikanica (kot Lini in Lazi) bo izšla hkrati z angleško verzijo.
 

Ustvarjalni tandem kot založniški fenomen

Julia Donaldson je angleška avtorica knjig za otroke, Axel Scheffler pa nemški ilustrator, ki  že več kot 35 let živi v Angliji. Sodelovati sta začela leta 1993 in ustvarila vrsto čudovitih slikanic. Oba avtorja s svojimi umetninami želita otroke in njihove odrasle spodbujati k odprtosti, strpnosti, prijateljstvu in odgovornosti.

Njun Zverjasec je mednarodni založniški fenomen, ki je doživel tudi filmsko in gledališko upodobitev. Sledile so mu druge uspešnice: Zverjašček, Polž na potepu na kitovem repu, Mamica, kje si?, Bi se gnetli na tej metli?, Najprisrčnejši velikan, Palčič, Mišji razbojnik, Pet grdin, Lini in Lazi, Zog, ki v odličnih prevodih Milana in Nine Dekleva navdušujejo tudi slovenske otroke in njihove starše. 

Doslej je bilo v slovenščini prodanih več kot 100.000 njunih knjig. Tudi slovenski otroci so lahko spoznali tudi animirane filme, sinhronizirane v slovenščino, ki so nastali po njunih slikanicah. 

O priljubljenosti teh slikanic priča tudi podatek, da je bila Julia Donaldson tudi v letu 2021 najuspešnejša angleška avtorica nasploh, po zaslužku že drugo leto tudi pred J. K. Rowling.
 

Leto izida: 2022

Število strani: 32

ISBN/EAN: 9789610164609

Mere izdelka: 25 x 28 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Ilustrator: Axel Scheffler

Prevajalec: Nina Dekleva

Zbirka: Velika slikanica

Knjige istega avtorja

Priporočamo vam tudi

Najbolj prodajane knjige za otroke

Preglejte lestvico najbolje prodajanih knjig za najmlajše

Nande

Spoznajte papagaja Nandeta

Piki Jakob

Kako nam Piki Jakob pomaga vzgajati

Pasji mož - aktualno

Pasji mož – stripovski junak za navihane mulce

Igrače in drugi zabavni izdelki iz kolekcije priljubljenih junakov serije Pasji mož bodo še močneje obarvali domišljijo vaših najmlajših.

Menu