Unovčite digitalni BON22 v trgovinah Mladinske knjige.

Unovčite digitalni BON22 v trgovinah Mladinske knjige.

70-letnica zbirke Sinji galeb
Bratovščina Sinjega galeba

Bratovščina Sinjega galeba

Tone Seliškar

Ivo živi sam v kamniti hišici na Galebjem otoku. Zaradi napake, ki jo je pred dolgimi leti zagrešil njegov oče, ga vaška skupnost zavrača, živi osamljeno, trdo življenje. Ko se nekega dne na otok vrne njegov oče, ki naj bi bil že dolgo mrtev, pa se Ivovo življenje obrne na glavo. 

Oče umre, zapusti pa mu jadrnico Sinji galeb. Ivo s prijatelji ustanovi Bratovščino Sinjega galeba in začne se napeta, pustolovščin polna zgodba o pogumu, drznosti, tovarištvu in sočutju. 

Pisatelj in pesnik Tone Seliškar (1900—1969) je bil učitelj, novinar in urednik. Bratovščina Sinjega galeba je njegova največkrat ponatisnjena knjiga (doslej je izšlo čez 160.000 izvodov) in spada med temeljna dela slovenske mladinske književnosti. Knjiga je opremljena z dragocenimi ilustracijami, ki zaključujejo življenjski opus Matjaža Schmidta (1948-2010), enega najbolj plodnih in nadarjenih ilustratorjev pri nas.
 

Leto izida: 2022

Število strani: 184

ISBN/EAN: 9789610164081

Mere izdelka: 14,8 x 20,8 x 1,9 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Ilustrator: Matjaž Schmidt

Zbirka: Sinji galeb

Priporočamo vam tudi

Goran Vojnovic-foto Sasa Kovacic 1
Avtorjeva 1. otroška knjiga

Goran Vojnović: Sinica in taščica

Ganljiva zgodba o pomenu prijateljstva, ki se splete med pisano druščino ptic, ki so nepričakovano izgubile svoj dom na Ljubljanskem barju.

70 let naše najstarejše zbirke za mladino

Najbolj prodajane knjige za otroke in mladino: avgust 2022

Sinji galeb 70 let

Knjižni junaki na filmskem platnu

Letošnjo 70-letnico zbirke za mladino Sinji galeb zaznamuje tudi bogat filmski program v Kinoteki. Preberite v dobrih zgodbah.

Menu