Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Ameriška tla

Jeanine Cummins

Po kartelskem poboju celotne družine, razen Lydie in njenega osemletnega sina Luca, se Lydia zave, da jima ne preostane drugega kakor pobeg v ZDA. Tako se prične njuno tvegano popotovanje iz nevarnega Acapulca prek tajnih varnih hiš, begunskih zbirališč in streh drvečih vlakov, ki hitijo na sever, stran od dežele, kjer ju čaka smrt, v deželo, kjer ju čaka negotova prihodnost. Pretresljivi roman o stiskah mehiških beguncev, ki si prizadevajo ubežati pogubnemu domačemu okolju in prečkati ameriško mejo, je v ZDA že pred izidom dvignil veliko prahu, takoj postal mednarodna prodajna uspešnica, v svoj knjižni klub pa ga je uvrstila tudi Oprah Winfrey.

Tako se začne njuno tvegano potovanje iz nevarnega Acapulca, prek tajnih varnih hiš, begunskih zbirališč in streh drvečih vlakov, ki hitijo na sever, stran od dežele, kjer ju čaka smrt, v deželo, kjer ju čaka neznano kaj. Pretresljivi roman o stiskah mehiških beguncev, ki si prizadevajo ubežati neperspektivnemu ali celo pogubnemu domačemu okolju in prečkati ameriško mejo, je v ZDA že pred izidom dvignil veliko prahu, takoj postal mednarodna uspešnica.

Leto izida: 2021

Število strani: 328

ISBN/EAN: 9789610161318

Mere izdelka: 14,8 x 20,8 x 3,6 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Prevajalec: Matjaž Križman

Zbirka: Kapučino

Priporočamo vam tudi

Nominacije za Levstikovo nagrado 2021
Levstikova nagrada

Nominiranci o Levstikovi nagradi

Kaj jim pomenijo priznanja za njihovo delo, smo povprašali avtorje in ilustratorje, nominirane za letošnjo Levstikovo nagrado.

Ivo Andrić: Travniška kronika

Urednik Andrej Ilc ob izidu Travniške kronike

Ivo Andrić: Travniška kronika

Poskusno branje: Travniška kronika

Vse za šolo
Aktualno

Vse za šolo v Mladinski knjigi

Izberite kakovostne šolske potrebščine brez stresa in skrbi na enem mestu.

Menu