Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Napad na tajno bazo, Trio Golaznikus 8

Trio Golaznikus 8 - Napad na tajno bazo

Andrej E. Skubic

Trije prijatelji so med poletnimi počitnicami postavili tajno gozdno bazo, skrivališče za zaklade in sploh vse skrivne dejavnosti. Nekega dne jim je to njihovo zavetje nekdo grdo razdejal, za sabo pa pustil ostanke divje zabave. Kdo je bil ta barbar? 

Napad na tajno bazo je osma knjiga z zabavno in napeto dogodivščino treh prijateljev v priljubljeni zbirki Trio Golaznikus Andreja E. Skubica, priznanega prevajalca in večkrat nagrajenega pisatelja.  

Knjige o golaznikih so njegove prve knjige za otroke, ki jih Tanja Komadina odlično dopolnjuje z zabavnimi črno-belimi ilustracijami. Za drugo knjigo v zbirki je prejel nagrado večernica 2019, celotna zbirka pa je bila nominirana za Levstikovo nagrado in je prejela znak zlata hruška.
 

Odlično branje za otroke od 6. leta 

Knjige Trio Golaznikus so humorne zgodbe, pisane na kožo odraščajočim otrokom. Trio sestavljajo deklica Lija in dečka Liam ter Tomaž, ki se hitro skregajo, a tudi pobotajo. Lumparijice in najraznovrstnejše domislice jim kar puhtijo iz glave, fantje so včasih tudi malo »smotani« in težko povejo bolj čustvene stvari. Vendar – telefonski in računalniški zombiji jih NISO požrli ─ in znajo biti prijatelji. 
 

Resnične anekdote odraščanja

Dandanes je stresno, polno čustveno zapletenih odnosov in izzivov tudi življenje otrok. Veliko dogodkov v teh godbah temelji na resničnih primerih iz otroštva pisateljevega sina, njegovega in celo očetovega otroštva. Marsikatere zagate odraščanja in spoznanja so pač univerzalni.

Jezik, ki ga govorijo golazniki, je »frajerski«, poln domislic in »for«, takšen, kot ga ti otroci zares govorijo. Ti otroci tudi niso nobeni superjunaki, ne lovijo kriminalcev in ne odkrivajo velikih zarot. Pisatelj jim skozi pripetljaje in nesporazume prej pomaga premagati različne strahove, jih razumeti, najti rešitve, se vživeti v drugega, zmagovati s pametjo. 

V nepredvidljivih čustvenih obratih se pokaže, da otroci zmorejo preseči medsebojna neskladja, napetosti, občasno celo rivalstva. Še vedno so čustveni, občutljivi in radovedni, ustvarjalni, empatija jim ni tuja, hočejo pa tudi razlikovati med lažjo in resnico. 
 

Komplicirano je biti majhen!

»V resnici je tudi otroško življenje precej stresno, polno čustveno zapletenih odnosov in izzivov, zato jih nima smisla zavijati v vato. Bolje jim je pomagati izživeti te strahove, odkriti možne rešitve, se poskusiti vživeti v drugega. Kot pravi Tomaž: ' Mami, verjemi mi, da je komplicirano biti majhen.'« - Andrej E. Skubic, Večer
 

O avtorju

Andrej E. Skubic je za drugo knjigo v zbirki prejel nagrado večernica 2019, celotna zbirka pa je bila nominirana za Levstikovo nagrado in je prejela znak zlata hruška.

»Pisatelj je iz povezanosti s svojim sinom, ki mu je zbirko posvetil, črpal hudomušne pa tudi resne dogodivščine. V zgodbah se dotika različnih tem, od prijateljstva, zaljubljenosti, prepirov, objavljanja videov na spletu, skrbi za hišnega ljubljenčka, smrti in še marsikaj bi lahko našteli.« – Kraški obzornik

Leto izida: 2022

Število strani: 128

ISBN/EAN: 9789610163350

Mere izdelka: 14,8 x 20,8 x 1,4 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Ilustrator: Tanja Komadina

Zbirka: Trio Golaznikus

Priporočamo vam tudi

Najbolj prodajane knjige za otroke

Preglejte lestvico najbolje prodajanih knjig za najmlajše

Nande

Spoznajte papagaja Nandeta

Piki Jakob

Kako nam Piki Jakob pomaga vzgajati

Pasji mož - aktualno

Pasji mož – stripovski junak za navihane mulce

Igrače in drugi zabavni izdelki iz kolekcije priljubljenih junakov serije Pasji mož bodo še močneje obarvali domišljijo vaših najmlajših.

Menu