Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Si že kdaj jezdil morskega konjička

Si že kdaj jezdil morskega konjička?

Boštjan Gorenc

»Zadnji pod vodo je gnila ikra!« Svit, Erik in Lara skočijo v vodo! Tam jih čaka celo morje dogodivščin! Pa tudi kakec, za katerega se izkaže, da je v resnici morska kumara, simpatični morski psiček, ki uživa v čohljanju, pa plesno nadarjena hobotnica … Potem opazijo, da nekaj miga v prazni vrečki bonbonov, ki so jo prej pozabili vreči v smeti … 

Tretja slikanica izjemnega ustvarjalskega tandema

Po uspešnih slikanicah Kaj se skriva očku v bradi? in Ali si že kdaj pokusil Luno? se tokrat prijateljema Svitu in Eriku pridruži še Lara in skupaj se potopijo v čudoviti morski svet. Besedilo priljubljenega stand up komika in prevajalca, prepoznavnega avtorja uspešnic Boštjana Gorenca – Pižame je tudi tokrat upodobil izjemni ilustrator Igor Šinkovec, ki se je z ilustracijami prejšnje slikanice uvrstil na častno listo za otroško literaturo IBBY. 

Boštjan Gorenc - Pižama: Si že kdaj jezdil morskega konjička?

Hudomušna pripoved s pomembnim sporočilom

Simpatična slikanica bo pospremila otroke na zabavno popotovanje v družbi prebivalcev morja, ki vsak na svoj hudomušen način prispevajo k pestri dogodivščini. Morski pes Fonzi otroke prestraši s svojim laježem, hobotnica Hana jih uspešno skrije v oblaku črnila, morski konjički jih popeljejo na pravljično ježo po morskem dnu … mimo pride celo meduza, za katero pa se izkaže, da je pravzaprav odvržena vrečka bonbonov. Zgodba nagovori otroke tudi z okoljsko tematiko, saj prikaže, kako pomembno je skrbeti za čisto okolje in kaj se zgodi, če vrečke od bonbonov ne vržeš v smeti. 

Boštjan Gorenc - Pižama o najljubših knjigah iz svojega otroštva

Odlomek

Ko sta Svit in Erik opazila, da je krenila v drugo smer, sta ji sledila, tedaj pa se je izza skale razlegel lajež. Dečka sta se spogledala: »Morski pes?« 
»Lara, prihajava na pomoč!« je vzkliknil Erik. A ko sta prispela do nje, sta videla, da Lara ni v nevarnosti. Razigrano je čohljala morskega psička, ki je od ugodja molel plavuti v zrak.
»Kar počohljajta ga,« je rekla hobotnica, ko sta se dečka ozrla k njej. »Lepo je vzgojen, ne bo vaju šavsnil.«

Leto izida: 2022

Število strani: 32

ISBN/EAN: 9789610158042

Mere izdelka: 21 x 26,5 x 1 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Ilustrator: Igor Šinkovec

Zbirka: Velika slikanica

Priporočamo vam tudi

Z zvočnicami do boljšega branja

Ali lahko zvočne knjige najmlajšim pomagajo pri boljšem branju? Preberite, kaj menijo strokovnjaki.

Sapramiška

Kateri pravljični junak si?

Najbolj priljubljen slovenski maček

Cici svet

Cici svet

Spletno zatočišče za najmlajše. Z vsakim Cicibanom in Cicidojem nove spletne vsebine!

Menu