Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Tipi na vrtu

Tipi za male Indijance

Indijanci vseh velikosti potrebujejo čisto pravi tipi. Kako ga izdelati?

Že nomadska ljudstva so za svoje domove uporabljala šotore. Najpogosteje so jih izdelovali iz živalskih kož. Tipiji so pozimi ljudem dajali toploto, poleti pa so jih varovali pred vročino. Hitro in enostavno so jih postavili in podrli, ko so se odločili za selitev.

Koronske počitnice so bile kot nalašč za to, da so tudi naši otroci s pomočjo navodil v reviji Moj planet postali mali Indijanci na domačem dvorišču. Bili so iz indijanskega plemena, ki sliši na ime »Umazane noge, skuštrani lasje in iskrive očke«.

Navodila za izdelavo tipija v reviji Moj planet

Izdelave se lotimo z navodili pod roko

Za tipi potrebuješ:

  • 8 palic, dolgih približno 2 m
  • vrv
  • tkanino – npr. staro rjuho (približno 2 x 3 m)
Sestavljanje tipija

Postopek

Okrog zgornjega konca treh palic prepleti vrv ter jo trdno zveži z vozlom. Trinožno strukturo postavi pokonci. Preostale palice enakomerno razporedi okrog trinožne strukture in jih pri vrhu zveži. 
Ogrodje prekrij še s tkanino. Če želiš bolj trden tipi, lahko tkanino tudi sešiješ, in če si ustvarjalen, ga lahko poslikaš z imenitnimi vzorci.

Ogrodje prekrij s tkanino.

Če želiš bolj trden tipi, lahko tkanino tudi sešiješ.

Imeniten domači tipi

Tipi za male in velike Indijance

Spoznajte revijo Moj planet

Moj planet je izvirna slovenska poljudnoznanstvena revija za otroke od 8. leta naprej, ki radi spoznavajo živali, rastline, naravne pojave in ves ta širni svet okoli sebe.
Več o reviji >

Moj planet, julij-avgust 2020
Moj planet

Naročniki na dom prejmete 15% popusta in brezplačno kodo za celoleten dostop do izbranih nalog na interaktivnem portalu Učimse.com.

Menu