Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Ples in petje celo poletje!

Zaplešite s Tinkaro in ujemite nagrado!

To poletje vas skupaj s TInkaro Fortuna vabimo, da ga preživite plesno!

Sodelujte namreč lahko v plesnem nagradnem natečaju Počitnice. Kaj morate storiti? Oglejte si videospot najnovejše uspešnice Tinkare Fortuna Počitnice in se naučite koreografije pesmi.

 

Seveda lahko sestavite tudi svojo koreografijo. Koreografijo posnemite, video objavite na svojem profilu in označite Mladinsko knjigo ter Tinkaro. Več informacij najdete na spletni strani ter TikTok, Facebook in Instagram profilu Tinkare Fortuna. Sodeluje lahko vsak, ki rad pleše – otroci, šolarji, najstniki in odrasli, posamezniki ali skupine. 

Kaj pa nagrade? Nagrade so različne, od šolskih potrebščin in majčk do Tinkarinih slikanic …

Do kdaj lahko sodelujete? Natečaj je aktualen do konca avgusta 2024. To pomeni, da imate celo poletje časa za ples in petje.

»Otroci se najbolj veselijo počitnic,« je prepričana Tinkara Fortuna, ki je v teh dneh objavila plesni nagradni natečaj za otroke in najstnike po Sloveniji. V njem sodeluje že več kot 200 šol in vrtcev, ki bodo pesem odplesali ob zaključku šole, v natečaju pa lahko sodeluje prav vsak, ki ima rad ples in počitnice. S Tinkaro smo klepetali o nagradnem natečaju, njenih načrtih za poletje in obujali spomine na najstniške dni.
 

»Počitnice so darilo za vse«, prepevaš v refrenu svoje prve pesmi za otroke. Simpatična in izjemno nalezljiva melodija in živahna koreografija sta poželi navdušenje med slovenskimi šolarji. Od kod navdih in ideja za pesem o počitnicah?

Kot mama treh deklic sem izhajala iz vidika otrok, česa se najbolj veselijo. In počitnice so sigurno ena od želja oziroma hrepenenj vse šolsko leto, kajne? (smeh) Pa še veliko jih je. Jesenske, novoletne, zimske, prvomajske in poletne, tako da bo lahko pesem aktualna vse leto. Sem se pa prvič sama lotila besedila in melodije, pa sem kar presenečena, da je tako dobro uspelo. Pesem Počitnice je prva moja pesem za otroke, gotovo pa ne zadnja. Moj načrt je otroški album s plesnimi pesmimi. Sploh sedaj, ko vem, da bodo otroci na več kot 200 osnovnih šolah in vrtcih na zaključni prireditvi plesali ravno na ta komad.
 

Za pesem si pripravila tudi nagradni natečaj, v katerem lahko sodeluje prav vsak. Nam poveš več o natečaju?

Res je. Skupaj z Mladinsko knjigo smo pripravili nagradni natečaj za otroke, dijake, družine, prijatelje … pa tudi za vrtce, šole, posamične skupine oziroma razrede.

»Pesem Počitnice je prva moja pesem za otroke, gotovo pa ne zadnja. Moj načrt je otroški album s plesnimi pesmimi.«

Kako lahko sodelujemo v natečaju?

Koreografijo za pesem Počitnice lahko najdete na mojem TikTok profilu ali Tik Tok profilu Mladinske knjige, se posnamete, delite video, nas označite in konec avgusta bomo izbrali zmagovalce, ki prejmejo zelo zanimive nagrade.
 

Kakšna nagrada čaka zmagovalca oziroma zmagovalce?

Med nagradami so vse potrebščine iz serije Nande, moje slikanice in majica z nasmeškom, pa še kaj bomo dodajali sproti z različnimi podporniki nagradne igre.
 

Najdaljše počitnice v letu so za ovinkom. Kakšni so tvoji načrti za poletje?

Vsako leto se zelo veselim poletja, saj večino dni preživim z družino v kampu ob morju. Letos bo začetek počitnic seveda bolj posvečen promociji nove otroške pesmi Počitnice, pa tudi z mojima Bepop ladies pripravljamo novo poletno pesem.
 

Se še spomniš, kaj si kot najstnica najraje počela med poletnimi počitnicami?

Hodila na taborjenje s taborniki, pa se seveda veliko družila s soplesalkami iz plesne šole. Že takrat sem zelo veliko preplesala, sedaj pa se očitno to vrača nazaj. Pa gumitvist smo veliko skakali zunaj.
 

Ti je kakšna dogodivščina ostala posebej v spominu?

Zelo veliko jih je in res sem vesela, da sem z mojimi soplesalkami še vedno v stiku in smo tudi sedaj v odrasli dobi dobre prijateljice.

Zabavamo se in učimo z Nandetom

Papagaj Nande je prijatelj otrok pri učenju, igri, raziskovanju in zabavi.

Menu