Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

amb1_Cicido

Leti, leti že 70 let

Sodelujte na prazničnem natečaju!

»Danes je marsikaj drugače, a še vedno verjamemo v moč prave, dobre besede in trdno vemo, da knjiga ne bo umrla, dokler bodo živeli ljudje. Vsemu navkljub!« (Kristina Brenkova, ustanoviteljica zbirke Čebelica ob 50. obletnici zbirke)

Pred 70 leti je v legendarni knjižni zbirki Čebelica, najstarejši slikaniški zbirki pri nas, izšla Rdeča kapica bratov Grimm v prevodu Frana Albrehta in z imenitnimi ilustracijami Marlenke Stupica (Mladinska knjiga, 1953). Do danes je v zbirki izšlo že 478 čudovitih slikanic.

Revija_Cicido_čebelica

Za 70. rojstni dan zbirke Čebelica smo pripravili sedem prazničnih slikanic z odličnimi besedili in čudežnimi podobami. Na skupno praznovanje pa vabimo tudi vas, spoštovani učitelji, knjižničarji in starši. V razredu, knjižnici ali doma pripravite razstavo čebelic. Odprtje razstave lahko izvedete do 20. oktobra 2023. Fotografijo razstave nam s pripisom »Leti, leti že 70 let« pošljete po el. pošti na ciciban@mladinska-knjiga.si. Zraven dodate tudi osnovne podatke: kje je razstava, kdo jo je pripravil, koliko otrok sodeluje, iz katerega leta je najstarejša razstavljena čebelica in še kratko poročilo.

Med sodelujočimi bomo do konca oktobra izžrebali sedem šol in sedem vrtcev. Prvonagrajena šola in vrtec bosta dobila paket sedmih prazničnih čebelic. Drugonagrajene ustanove pa bodo dobile po eno slikanico. Izbrali bomo še sedem družin, ki bodo prav tako prejele knjižno nagrado.

Veselimo se sodelovanja z vami!

Članek je bil objavljen v reviji Cicido.

Cicido je premišljeno zasnovana revija za predšolske malčke.
Otroke spodbuja na najpomembnejših področjih razvoja in jih vabi k branju v naročju starša, pripovedovanju, plesu, razmišljanju, gibanju, ustvarjanju …

Več o Cicidoju >

Naslovnica_Cicido_sept._2023
Revija Cicido

Naročniki na dom prejmete 15% popusta in brezplačno kodo za celoleten dostop do izbranih nalog na interaktivnem portalu Učimse.com.

Menu