Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

5 idej, kako urediti vrtno lopo

5 idej, kako urediti vrtno lopo

Večina od nas si ne more privoščiti velike vrtne lope.

Zato je za dobro skladiščenje orodja, pripomočkov in različnih kemikalij ključna dobra organizacija.

1. Reciklirajte

Staro pohištvo in opremo iz hiše lahko pogosto koristno uporabite v lopi. Kredenco, ki je v kuhinji že odslužila svoje, lahko v lopi uporabite za shranjevanje kemikalij in goriva, odslužene odtočne cevi pa lahko uporabite za hrambo nerodnih dolgih predmetov, kot so različne palice in šibe.

2. Bodite ustvarjalni

Za hrambo uporabite tudi zidove, vrata in strop. S policami in kljukicami lahko prostor zelo dobro izkoristite.

3. Nove naloge

Če na strop ali vrata obesite staro košaro, lahko v njej shranjujete lažje predmete, kot so delovne rokavice ali vrvice za privezovanje.

Odslužen koš za smeti lahko postane prostor za shranjevanje komposta ali humusa, saj se vreče, v katerih ju običajno kupimo, v vlažnem okolju rade strgajo in vsebina se strese po tleh.

Ostanki pomivalnega korita so lahko uporabni za shranjevanje vrvic za privezovanje, da se ne bodo prepletale med seboj. Vrvice napeljite skozi mrežico korita.

4. Kam z orodjem?

Na zid lahko privijete desko in nanjo obesite manjše orodje, kot so lopatice, škarje in manjši rahljalniki zemlje. S flomastrom lahko na desko narišete obris orodja, da boste vedno vedeli, kam kaj spada.

5. Orodje na varnem

Če orodje shranjujete v škatli, vanjo položite nekaj kosov oglja in orodje bo ostalo suho. Oglje zavijte v krpo ali dajte v papirnato vrečko, da se prah ne bo raztresal.

Praktični vrtnar
Reader's Digest

30 minut na dan za urejen vrt.

Menu