Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Pravila so pravila

Pravila so pravila

Včasih se mi zdi, da hčerkama precej težim. »Naredi to. Pospravi ono. Si se že odločila? Dajmo, mudi se nam!«

Da težim, mi pogosto tudi povesta. A v življenju se je določenih pravil pač treba držati. Res pa je, da smo si starši kar nekaj pravil izmislili samo in izključno za otroke. Le kako bi bilo, ko bi se jih morali držati tudi mi …

Predstavljajte si, da vas vsak dan, ko pridete iz službe, na mizi čaka kosilo. Okusno in zdravo, pripravljeno z ljubeznijo. Odlično, kajne? Potem pa pride dan, ko ste v službi namesto zdrave in lahke malice pojedli pol škatle piškotov. Pridete domov in preprosto niste lačni. Nesrečno sedite za mizo, saj se zavedate posledic.

Če ne boste vsega pojedli, vam bodo za cel dan vzeli telefon. Posladka tudi ne bo. Če se boste kujali, bo kazen podaljšana za cel teden! In zapomnite si: ko boste kasneje postali lačni, boste na mizo dobili točno to, kar je danes za kosilo. Zelenjavna juha je čisto v redu, tudi če je pogreta.

Vreme ga letos pošteno biksa. Kar povzroča nemalo preglavic pri izbiri ustrezne garderobe. Zato starši – predvsem mame – priporočamo, da si približno desetkrat do petnajstkrat na dan zastavite naslednji zelo pomembni vprašanji: »Vas mogoče zebe?« In: »Ali vam je vroče?«

Torej. Vam je vroče? Slecite se, no! Vas zebe? Hm, očitno niste dovolj natančno brali vremenske napovedi! Ja, kaj bomo pa zdaj? Prehladili se boste, ostali doma in stokali, kako slabo se počutite.

Iz službe pogosto prihajate utrujeni? Zelo verjetno je to zato, ker nimate (mentalne in fizične) kondicije in torej čisto premalo zdržite. Samo malo bolj se morate utrditi.

Najbolje, da si ob popoldnevih po službi omislite čim več dodatnih aktivnosti. Vpišite se na tečaj tujega jezika. Pa na telovadbo. V večerno šolo. Mogoče na tečaj klekljanja, da čim bolj izurite svoje finomotorične spretnosti. Možnosti je ogromno.

Kdaj ste nazadnje prebrali kakšno knjigo? Skrajni čas je, da spet vsak dan – da, VSAK DAN! – berete.

Deskanje po spletu, časopisih in prebiranje objav na družabnih omrežjih ne velja. Šteje samo dobra stara knjiga. Vsak dan vsaj pol ure. Pa brez goljufanja!

Kaj, ko bi vas enkrat na mesec kar na delovnem mestu nenapovedano obiskala zobozdravnica? Prijazno bi vam razložila, kako in zakaj je treba zobe temeljito čistiti, za zaključek pa bi vam ponudila še tisti znani roza bombonček, ki bi pokazal, kako natančno v resnici ščetkate vaše zobe.

Kaj mislite? Bi dobili zvezdico?

Menu