Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Pozorno pri nakupu šolskih potrebščin

Preverite, na kaj morate biti pozorni pri izbiri šolskih potrebščin.

Nakup šolskih potrebščin je navadno precejšen zalogaj za družinski proračun, še posebno, če je v družini več šolarjev.

Starši seveda iščemo najugodnejše ponudbe, vendar se moramo pri marsikateri šolski potrebščini zavedati, da najcenejše ni nujno najugodnejše. Nasprotno! Oglejte si, pri katerih šolskih potrebščinah še posebej velja pozorno iskati najboljše razmerje med ceno in kakovostjo. 
 

Šolska torba

Izbira šolske torbe je pravzaprav najpomembnejša, saj lahko napačno izbrana torba ali nahrbtnik slabo vpliva na otrokovo držo in tako dolgoročno škoduje zdravju hrbtenice. Ker gre za pomembno odločitev, si preberite vse o pravilni izbiri šolske torbe.

Zvezki

Pri zvezkih je dobro preveriti gramaturo papirja, če ne želimo, da papir prepušča in je sled tega, kar učenec piše na eni strani, vidna tudi na drugi. Pomembno je tudi, da je papir vpojen in ne pregladek, da se črnilo ne razmaže. Če izberete zvezke z 80-gramskim papirjem in več, s tem zanesljivo ne bo težav.

Pomembna je tudi platnica: trdnejša in prožnejša je (po možnosti plastificirana), manj možnosti je za »ušesa« in druge poškodbe. Kakovosten zvezek »preživi« tudi kakšno manj spretno ali prehitro pospravljanje v torbo pri mlajših otrocih in zdrži do konca šolskega leta.

Za otroke je seveda najpomembnejši videz platnic: če si zvezek izberejo sami, ga bodo raje vzeli v roke.
 

Svinčniki in barvice

Posebno pomembna je izbira svinčnikov in barvic za učence prvega triletja, ki imajo velikokrat težave z grafomotoriko. Pri teh je še posebno pomembna ergonomska, največkrat trikotna ali šestkotna oblika, ki omogoča boljši oprijem in bolj sproščeno pisanje, saj pisala že s samo obliko omogočajo t. i. pincetni prijem.

Pisalo naj otrok drži med tremi prsti – palcem, kazalcem in sredincem, kot bi držal pinceto, prsti pa naj bodo od konice oddaljeni približno dva centimetra. Nekateri svinčniki in barvice imajo posebne utore za prste oziroma t. i. nedrsečo soft grip površino, da prsti ne drsijo.

Pri barvicah je zelo pomembno, da je konica odporna proti lomljenju. Za mlajše otroke, ki še veliko barvajo, so priporočljive nekoliko debelejše barvice. Nekatere barvice imajo poseben zaščitni sloj, ki mino okrepi (bel rob nad barvno konico).

Kakovost barvic se kaže tudi v tem, da omogočajo kakovostno barvanje in žive barve že z nežnim pritiskom. Svinčnike in barvice je treba tudi pravočasno zamenjati, ko se s šiljenjem preveč zmanjšajo, saj prekratkega pisala učenec ne more pravilno držati.
 

Flomastri

Tudi pri flomastrih je pomembna ergonomska oblika za boljši oprijem in lažjo vodljivost po papirju, poleg tega pa še čvrsta konica, odporna proti pritisku.

Pozorni bodite na intenzivnost barv pa tudi na to, ali se sledi flomastrov izperejo iz tkanin. Če je včasih veljalo, da je treba flomaster hitro zapreti, da se ne izsuši, obstajajo danes že tudi takšni s črnilom dry safe, ki se ne izsušijo tudi brez pokrovčka.

Nalivniki

Ponudba nalivnih peres se je v zadnjih letih pošteno razširila in prilagodila potrebam različnih »piscev«. Tako imamo nalivnike za začetnike pa tiste za malce starejše in seveda klasične univerzalne nalivnike.

Na voljo so takšni s konico v obliki rolerja ali s kovinsko, največkrat iridijevo konico, oboji pa so na voljo v izvedbi tako za desničarje kot za levičarje. Tudi pri nalivniku je pomembno, da je držalo ergonomsko, z utori za prste za boljši oprijem.
 

Škarje

Pri škarjah je najpomembnejše, da so ravno prav velike (manjše za prvošolčke, kasneje večje) in da imajo mehko gumirano držalo. Tudi škarje so na voljo v izvedbi za desničarje ali levičarje.
 

Ob nakupu izkoristite ugodnosti:

-40 % na šolske torbe Schneiders
-30 % na izbrane šolske potrebščine
-20 % na šolske torbe in nahrbtnike 
-20 % na šolske copate
-50 % na brezžične slušalke ali pametno uro
 

50 % popust na brezžične slušalke in pametno uro velja ob nakupu nad 50 EUR. Popusti veljajo do prodaje zalog in se ne seštevajo.

 

Preberite še

Zakaj izbrati peresnico z izbrano vsebino 

Kako izbrati šolsko torbo 

Menu