Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Nominirana dela za izvirne knjižne ilustracije za otroke in mladino

Levstikova nagrada 2023: nominacije za izvirne knjižne ilustracije

Preverite seznam nominiranih del za Levstikovo nagrado 2023 za izvirne knjižne ilustracije za otroke in mladino.

Levstikova nagrada že od leta 1949 spodbuja slovenske književnike, slikarje in znanstvenike k ustvarjanju del za otroke in mladino. Strokovni komisiji sta razglasili letošnjih pet nominirancev za izvirno leposlovje in pet za izvirno ilustracijo. Nagrajenca bosta znana 7. junija.

Strokovno komisijo za Levstikovo nagrado 2023 za izvirne ilustracije so sestavljali: Marjan Manček, ilustrator, stripar in prejmnik Levstikove nagrade za življenjsko delo leta 2007, Maja Kastelic, akademska slikarska in mednarodno uveljavljena ilustratorka, kot izvoljena predsednica komisije in Tanja Komadina, likovna urednica leposlovja, Mladinska knjiga.

Muca Greta 1100 px naslovnica
Muca Greta
Vinko Möderndorfer

Muca Greta stanuje v mačjem zavetišču in nekega dne se je odločila, da bo posvojila človeka in se odselila. Kar ni lahko.

Mali črv Oto in druga golazen 1100 px naslovnica
Mali črv Oto in druga golazen
Lovro Matič

Lovro in Tomaž nam predstavljata zbirko sedeminštirideset bogato ilustriranih pesmic o žužkih in kar je še take prijazne golazni.

Balabuga!
Balabuga!
Tina Vrščaj

Deklica Balabuga je neizmerno delavna. Rada ustvarja in se igra, pospravlja pa ne. Zakaj bi pospravljala takrat, ko to želijo odrasli?

Si že kdaj jezdil morskega konjička
Si že kdaj jezdil morskega konjička?
Boštjan Gorenc – Pižama

Simpatična slikanica bo pospremila otroke na zabavno popotovanje v družbi prebivalcev morja, ki prispevajo k pestri dogodivščini.

Italijanske pravljice (1. in 2. knjiga)
Italo Calvino

Italijanski pisatelj Italo Calvino je po vzoru bratov Grimm leta 1956 pripravil obsežno zbirko italijanskih ljudskih pravljic.

Menu