Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Nominirana dela za izvirno leposlovje za otroke in mladino

Levstikova nagrada 2023: nominacije za izvirno leposlovje

Preverite seznam nominiranih del za Levstikovo nagrado 2023 za izvirno leposlovje za otroke in mladino.

Levstikova nagrada že od leta 1949 spodbuja slovenske književnike, slikarje in znanstvenike k ustvarjanju del za otroke in mladino. Strokovni komisiji sta razglasili letošnjih pet nominirancev za izvirno leposlovje in pet za izvirno ilustracijo. Nagrajenca bosta znana 7. junija.

Nominirance za Levstikovo nagrado 2023 za izvirno leposlovje za otroke in mladino je izbrala strokovna komisija: Andrej Rozman Roza, pesnik, pisatelj in gledališki ustvarjalec, Maja Logar, bibliotekarska specialistka, dolgoletna vodja službe za mlade bralce v Mariborski knjižnici ter Irena Matko Lukan, urednice otroškega leposlovja, Mladinska knjiga.

Modri otok
Modri otok
Irena Androjna

Ko Adrijan, Ernest in Lena prispejo na Modri otok, se jim še sanja ne, kako bo to za zmeraj zaznamovalo njihova življenja.

Bleščivka
Špela Frlic

Ko v naselje Bleščivka priropota rdeča katrca, se ven skobaca visoka, suha ženska. S sprednjega sedeža dvigne … krokodila.

Muca gre po svetu 1100 px naslovnica
Muca gre po svetu
Žiga Kosec

Preprosta, a zelo sočna besedila o miški, muci in ostalih bitjih so zapisana z velikimi tiskanimi črkami, dopolnjujejo pa jo prikupne sličice.

Medved in klobuk
Anja Štefan

Močna in slikovita zgodba, v kateri spremljamo hudomušnega medveda, ki ima nov, prelep rdeč klobuk. A nekega dne mu ga odpihne veter …

Ava
Suzana Tratnik

Ava ni pridna punčka. Pogosto ima težave z učitelji in vrstniki. Navzven je nedostopna, neustrašna, a za to zunanjo podobo se skriva vse kaj drugega.

Menu