Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Knjigarna Konzorcij

Konzorcij – kraljestvo knjig

Knjigarna Konzorcij je daleč največja slovenska knjigarna z izredno široko ponudbo za vse okuse in želje.

Knjigarna Konzorcij se razprostira na več kot 1.000 m² in ima izredno široko ponudbo knjig za vse okuse in želje. V knjigarni, ki ponuja več kot 70.000 naslovov, se bo gotovo našla prava knjiga tudi za vas. V papirnici Konzorcij pa vas čaka bogata ponudba šolskih potrebščin, številnih daril, iger in igrač ter številne druge malenkosti.

Konzorcij, detajl

Knjigarna Konzorcij je tudi kulturno, informacijsko, izobraževalno in komunikacijsko stičišče posameznikov, različnih interesnih skupin in organizacij. Je prostor prijetnega druženja, rojevanja novih idej, medsebojnega povezovanja in skupnega sodelovanja.

V njej ustvarjamo in oblikujemo bralne abonmaje za vse generacije. Skrbimo za druženje knjigoljubcev, ki se ob branju knjig povezujejo v skupnosti. Vsako leto pripravimo tudi dve tradicionalni knjižni razstavi, s katerima predstavimo svetovne knjižne novosti: Frankfurt po Frankfurtu in Bologna po Bologni.

Konzorcij je središče za vse generacije

Knjigarna je razdeljena na več oddelkov: strokovni oddelek (združuje družboslovje in naravoslovje), priročniki, leposlovje v slovenskem in v tujih jezikih, jezikoslovje, umetnost in stripi, otroški oddelek, mladinski oddelek ter oddelek oskrbe knjižnic.

Knjigarna Konzorcij je svoja vrata odprla leta 1961. Na takrat zavidljivih 400 m² so prvi obiskovalci presenečeni občudovali prostorno trgovino, ki se je razprostirala v dveh nadstropjih. Poleg njene velikosti in bogate izbire knjižnih naslovov je kupce presenetila možnost, da so lahko knjige sami jemali s polic. Česa takšnega v knjigarnah pred tem niso poznali. Kljub temu pa se je ohranila tedaj že uveljavljena navada, da knjig ne prodajajo navadni prodajalci, pač pa knjigarji, poznavalci knjižne ponudbe in kulture nasploh.

Z leti smo šli v korak s časom tako z nenehno posodobitvijo in večanjem ponudbe kot tudi s prenavljanjem. Leta 1991 se je knjigarna razširila na 800 m². Po ponovni prenovi in širitvi leta 2006, smo dve leti kasneje, julija 2008, na 1000 m² ustvarili novo, svežo podobo knjigarne, na katero smo ponosni še danes – želeli smo ustvariti pravo knjigarniško vzdušje, ki bo prispevalo k dobremu počutju obiskovalcev. Za udobje kupcev smo poskrbeli tudi z umestitvijo foteljev, mizic in stoječih luči, ki knjigarni dajejo svojstven čar.

V mnogih letih smo ponosno gostili številne slovenske in tuje ustvarjalce. Z nami so bili Paulo Coelho, George R. R. Martin, Serdar Özkan, Muriel Barbery, Daniel Glattauer, Raymond van de Klundert – Klunn, Zoran Milivojević, Ciril Zlobec, Tone Pavček, Kajetan Kovič, Janez Menart, Svetlana Makarovič, Marlenka Stupica, Jože Pirjevec, Vlasta Nussdorfer in še mnogi, mnogi drugi.

Vsako leto organiziramo posebni knjižni razstavi, s katerimi slovenskemu trgu predstavimo svetovne knjižne novosti. Leta 1986 smo prvič idejno zasnovali in predstavili knjižno razstavo Frankfurt po Frankfurtu. Mesec dni po Frankfurtskem knjižnem sejmu v naši knjigarni pripravimo razstavo več kot 9.000 najboljših svetovnih knjižnih novosti, s poudarkom na strokovni literaturi.

Druga prodajna razstava pa je Bologna po Bologni, ki smo jo prvič predstavili leta 1993. Prinaša izbor najboljših knjig med tistimi, ki jih je bilo približno mesec dni pred tem moč videti na svetovno najbolj znanem sejmu otroških knjig v Bologni. V sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana na ogled postavimo okrog 400 knjig, večinoma slikanic.

Menu