Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Jure Englesberger

Jure Englesberger (1977) je ilustrator, grafični oblikovalec, glasbenik in večplastni ustvarjalec. 

Na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani je diplomiral iz oblikovanja in ilustracije. Kot samozaposleni v kulturi riše, slika, grafitira, pripravlja scenografije za glasbene videe in oglase, oblikuje logotipe, koncertne plakate, ovitke zgoščenk in občasno sodeluje z oglaševalskimi agencijami. 

Med letoma 1994 in 2013 se je udejstvoval na glasbenem področju – pisal je komade in igral v več bendih, posnel 5 albumov in imel okoli 150 koncertov. V devetdesetih letih je bil sodelavec oblikovalskih studiev Kladivo in Tandar, kjer je skrbel za likovno opremo lokalov in trendovskih zbirališč. Ilustriral je tudi družbeno-politične članke (Sobotna priloga in Dnevnikov Objektiv). Je gonilna sila Ateljeja Slikovedke, ki se praktično in raziskovalno posveča gledališču kamišibaj.

Posveča se tudi knjižni ilustraciji. Njegove ilustracije bogatijo mladinsko in otroško leposlovje, na primer vse slovenske prevode knjig Marie Paar (Vafljevi srčki, Tonja iz Hudega Brega, Golmanka in morje), knjigo Jaz sem Andrej Vinka Möderndorferja, Stric Fjodor, pes in maček Edvarda Uspenskega. Sodeluje tudi z revijo Ciciban.

Foto: Saša Kovačič
 

Goran Vojnovic-foto Sasa Kovacic 1
Avtorjeva 1. otroška knjiga

Goran Vojnović: Sinica in taščica

Ganljiva zgodba o pomenu prijateljstva, ki se splete med pisano druščino ptic, ki so nepričakovano izgubile svoj dom na Ljubljanskem barju.

Dobre zgodbe

Darila, ki pripovedujejo zgodbe

Prinesite pravljičnost v svoj dom s kolekcijo ilustratork Stupica.

Dobre zgodbe

Z nagradnim kvizom do ideje za praznično darilo

Izpolnite kratek kviz in prejmite namig za praznično darilo za otroka ali odraslega in sodelujte v žrebanju za čudovito knjižno nagrado!

Menu