Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Jure Englesberger

Jure Englesberger (1977) je ilustrator, grafični oblikovalec, glasbenik in večplastni ustvarjalec. 

Na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani je diplomiral iz oblikovanja in ilustracije. Kot samozaposleni v kulturi riše, slika, grafitira, pripravlja scenografije za glasbene videe in oglase, oblikuje logotipe, koncertne plakate, ovitke zgoščenk in občasno sodeluje z oglaševalskimi agencijami. 

Med letoma 1994 in 2013 se je udejstvoval na glasbenem področju – pisal je komade in igral v več bendih, posnel 5 albumov in imel okoli 150 koncertov. V devetdesetih letih je bil sodelavec oblikovalskih studiev Kladivo in Tandar, kjer je skrbel za likovno opremo lokalov in trendovskih zbirališč. Ilustriral je tudi družbeno-politične članke (Sobotna priloga in Dnevnikov Objektiv). Je gonilna sila Ateljeja Slikovedke, ki se praktično in raziskovalno posveča gledališču kamišibaj.

Posveča se tudi knjižni ilustraciji. Njegove ilustracije bogatijo mladinsko in otroško leposlovje, na primer vse slovenske prevode knjig Marie Paar (Vafljevi srčki, Tonja iz Hudega Brega, Golmanka in morje), knjigo Jaz sem Andrej Vinka Möderndorferja, Stric Fjodor, pes in maček Edvarda Uspenskega. Sodeluje tudi z revijo Ciciban.

Foto: Saša Kovačič
 

Poskusno branje: Vse je v redu

Preglejte nekaj strani iz nove knjige oblikovalke Vide Igličar.

Vse je v redu - naslovnica 1100 px
Vida Igličar

Letošnja modra ptica Andreju E. Skubicu

Pisatelj je nagrado prejel za mladinski roman Lahko bi umrl na tem kavču z mano.

Si upate misliti drugače?

Preberite uspešnice, ki rušijo ustaljena prepričanja.

Menu