Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Hero foto 4

Jesper Juul

Jesper Juul (1948–1956) je bil danski družinski terapevt, predavatelj, avtor številnih knjig in soustanovitelj Kemplerjevega inštituta.

Njegova prva knjiga za starše in nasploh odrasle Kompetentni otrok je prevedena v trinajst jezikov. Med skandinavskimi starši še danes, desetletje po izidu, velja za »biblijo«. 

Kot prostovoljec je delal z begunci in vojnimi veterani na območju Hrvaške in BiH, kjer je deloval kot svetovalec lokalnim nevladnim ustanovam. 

Juulov slog je daleč od akademskega, vendar ni v njem nič populističnega ali površinsko všečnega, premore pa veliko življenjske modrosti. 

V slovenščino je bilo prevedenih kar nekaj njegovih knjig: To sem jaz. Kdo si pa ti?, Družinske vrednote, Od poslušnosti do odgovornosti, Družine z najstniki, Hura, gremo jest, Reci NE brez slabe vesti, Empatija, Od vzgoje do odnosa, Vodja krdela: vodenje družine z ljubeznijo, Od krušnih do bonus staršev, Štiri vrednote, ki jih daste otroku za vse življenje (2013) in Agresivnost – nov in nevaren tabu (2017).

 

Anja Mugerli-foto Sasa Kovačič

Anja Mugerli nominirana za kresnika

V romanu Pričakovanja odkrito spregovori o neplodnosti, umetni oploditvi in splavu.

Letošnja modra ptica Andreju E. Skubicu

Pisatelj je nagrado prejel za mladinski roman Lahko bi umrl na tem kavču z mano.

Vstopite v veličastni svet knjižnih ilustracij

Spoznajte umetniška dela slovenskih ilustratorjev in ilustratork, ki vam lahko polepšajo vsakdanjik.

Menu