Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Hero foto

Gabriel García Márquez

Gabriel García Márquez je kolumbijski pisatelj.

Gabriel García Márquez (1927–2014) je kolumbijski pisatelj, ki je odraščal z dedkom in mamo v majhnem mestu na severu Kolumbije, med gorami in Karibskim morjem. Študij na jezuitskem kolegiju je zaradi novinarskega dela prekinil. Ko je bil kot novinar leta 1954 poslan v Rim, je vse do svoje smrti ostal v prostovoljnem izgnanstvu.

Živel je v Parizu, New Yorku, Barceloni in Mehiki.

Poleg leposlovja je pisal še novinarske članke in filmske scenarije. Literarna kritika ga opredeljuje kot magičnega realista, njegove knjige – Ljubezen v času kolere, Dvanajst potohodnikov, General v svojem blodnjaku, Kronika napovedane smrti … -- pa so cenjene tako med literarnimi teoretiki kot med bralci.

Njegovo najuspešnejše delo, znameniti roman Sto let samote (1967), je bil prodan v več kot 10 milijonih izvodov. Márquez je lavreat neštetih literarnih nagrad, leta 1982 pa je prejel tudi Nobelovo nagrado za literaturo.

 

Knjige avtorja

Goran Vojnovic-foto Sasa Kovacic 1
Avtorjeva 1. otroška knjiga

Goran Vojnović: Sinica in taščica

Ganljiva zgodba o pomenu prijateljstva, ki se splete med pisano druščino ptic, ki so nepričakovano izgubile svoj dom na Ljubljanskem barju.

Dobre zgodbe

Darila, ki pripovedujejo zgodbe

Prinesite pravljičnost v svoj dom s kolekcijo ilustratork Stupica.

Dobre zgodbe

Z nagradnim kvizom do ideje za praznično darilo

Izpolnite kratek kviz in prejmite namig za praznično darilo za otroka ali odraslega in sodelujte v žrebanju za čudovito knjižno nagrado!

Menu