Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

100 dejavnosti

100 dejavnosti za učenje branja in pisanja po metodi Montessori

Marie-Helene Place

Pedagogika Marie Montessori temelji na spoznanju, da otrok svojo inteligenco razvija s pomočjo čutil in da gre v svojem razvoju skozi t. i. občutljiva obdobja, med katerimi vso svojo energijo vloži v odkrivanje in osvajanje določene sposobnosti.

Metode izhajajoče iz opazovanja otrok in njihove spontane igre, s katerimi je mogoče v zgodnji otroški dobi brez posebnih pripomočkov otroke popeljati v svet pismenosti. Otrok je namreč kot srkajoči um že v zgodnjem otroštvu obkrožen z okoljem, v katerem pridobiva različna znanja in izkušnje, povezane s porajajočo se pismenostjo. Vsakdanje okolje doma ali vrtca omogoča številne možnosti, da otroka spontano seznanjamo s predopismenjevalnimi dejavnostmi, seveda v svobodni izbiri iz otroške radovednosti in zvedavosti.

Občutljivo obdobje za učenje pisanja in branja se začne malo pred 3. letom in traja do 6. leta. Če otroku v tem obdobju ponudite ustrezne igrive in raznolike vaje in pri tem uporabljate učni material, ki nagovarja njegova čutila, mu lahko v roke sami položite ključe, s katerimi si bo zlahko, z užitkom in za vselej odprl vrata v svet pisanja in branja.

Leto izida: 2011

Število strani: 240

ISBN/EAN: 9789610117506

Mere izdelka: 20 x 14,7

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Prevajalec: Majda Vode Travnik

Vzgoja po metodi montessori

Montessori – svet po meri otroka

Občutljiva obdobja za učenje

Občutljiva obdobja za učenje

UcimSe.com

Računalniške igrice usklajene z učnimi načrti? Seveda!

Na portalu Učimse.com.

Menu