Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Štiri Grimmove pravljice

(Domače branje)

Jacob in Wilhelm Grimm

Knjiga vsebuje štiri Grimmove pravljice, ki v sodobnem svetu še vedno živijo. To so pravljice o kraljičnah in princeskah, ki se med pripovedovanjem še zmeraj spreminjajo, tako kot so se pravljice spreminjale skozi stoletja.

Pravljice, ki sta jih brata Grimm napisala pred natanko 200 leti in doživljajo v najnovejšem času ponovno slavo: Pepelka, Žabji kralj ali železni Henrik, Trnuljčica in Šest labodov. 

Vloga Grimmovih princes se v sodobnem svetu spreminja. Princese niso več le plahe deklice, ki bi potrpežljivo čakale, da jih bo odrešil čudež ali princ. Nasprotno: sodobne princese vzamejo usodo v svoje roke in poskrbijo, da srečen konec ni srečno naključje, ampak pravična nagrada za to, da so same zavihale rokave. A pozor! Nič ni tako novega na tem svetu, da česa podobnega ne bi videli že kdaj prej. Tudi v starih časih so obstajale kraljične in princese, ki so znale vzeti usodo v svoje roke. Tako kraljično boš spoznal(a) v pravljici Šest labodov. Vse na tem svetu se vedno znova vrača k svojim koreninam.

Avtorici spremnega didaktičnega gradiva: dr. Metka Kordigel Aberšek in Polona Legvart.

 

Leto izida: 2014

Število strani: 52

ISBN/EAN: 9789610133711

Mere izdelka: 26,7 x 21,2

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Ilustrator: Jelka Godec Schmidt

Urednik: Tihana Kurtin Jeraj

Prevajalec: Polonca Kovač

Knjige istega avtorja

Pasji mož te vabi na odbito zabavo!

V naše knjigarne prihaja lovec hudobnih zlikovcev in pokalec štosov.

Nande

Spoznajte papagaja Nandeta

Piki Jakob

Kako nam Piki Jakob pomaga vzgajati

Pasji mož - aktualno

Pasji mož – stripovski junak za navihane mulce

Igrače in drugi zabavni izdelki iz kolekcije priljubljenih junakov serije Pasji mož bodo še močneje obarvali domišljijo vaših najmlajših.

Menu