Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kdo se je krtku pokakal na glavo?

Kdo se je Krtku pokakal na glavo?

Werner Holzwarth

Zabavna slikaniška klasika nemških avtorjev, ki se je priljubila otrokom po vsem svetu, ponuja pravi detektivski lov za nepridipravom, ki je krtku na glavo spustil nekaj zaobljenega in rjavega …

»Jaz kakam tako!«

Ko je Krtek nekega dne pokukal iz zemlje, mu je na glavi pristalo nekaj, podobno klobasi. Seveda ga je zelo zanimalo, kdo se mu je drznil pokakati na glavo, ampak ker je bil slaboviden, ni nikjer nikogar videl.  Najprej na odgovornost pokliče goloba, ki mu hitro oškropi tačko in pokaže, kako kaka on. Konj mu pokaže debele konjske fige, zajec svoje okrogle bobke, koza karamelne kroglice, krava rjavozelen kravjek, pujs mehek rjav kupček … Nazadnje muhi, poznavalki kakcev vseh vrst, Krtka usmerita k Bonziju, mesarjevemu psu … Le kakšnega maščevanja se bo domislil Krtek? 
 

Humor, ki ga otroci obožujejo

Pri določeni starosti je dovolj, da rečemo »lulanje«, »kakec« ali »prdec«, pa se otrok že hihita. Toda ta izjemna slikanica s humornim besedilom, jezikovno spretnostjo (kakec vsake živali ima ne le svoj videz, temveč tudi svoj zvok), odličnimi ilustracijami in detektivsko napetostjo »straniščnemu humorju« daje popolnoma nove dimenzije. Vedno znova bo poskrbela za hihitajočo zabavo tako otrok kot njihovih odraslih.
 

Slovita zgodba, prodana v več milijonih izvodov

Nemška avtorja Werner Holzwarth (1947) in Wolf Erlbruch (1948) sta slikanico o malem krtku ustvarila leta 1989. Doslej je bilo po svetu prodanih več kot tri milijone izvodov. Zdaj jo lahko beremo tudi v slovenskem jeziku, v odličnem prevodu Urške P. Černe. Oba avtorja sta prejemnika številnih nagrad, Wolf Erlbruch je prejel tudi Andersenovo nagrado (2006) in nagrado ALMA (2017). 

Leto izida: 2021

Število strani: 24

ISBN/EAN: 9789610162643

Mere izdelka: 30,5 x 21 x 0,7 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Ilustrator: Wolf Erlbruch

Prevajalec: Urška P. Černe

Zbirka: Velika slikanica

Najbolj prodajane knjige za otroke

Preglejte lestvico najbolje prodajanih knjig za najmlajše

Nande

Spoznajte papagaja Nandeta

Piki Jakob

Kako nam Piki Jakob pomaga vzgajati

Pasji mož - aktualno

Pasji mož – stripovski junak za navihane mulce

Igrače in drugi zabavni izdelki iz kolekcije priljubljenih junakov serije Pasji mož bodo še močneje obarvali domišljijo vaših najmlajših.

Menu