Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Komplet_čebelice

Čebelica komplet 70 let

Gianni Rodari Andrej Rozman Roza Miroslav Košuta Darja Marinšek Branka Jurca Slavica Remškar

Pravljično lep komplet sedmih slikanic iz legendarne zbirke Čebelica v lepem varovalnem ovitku. Jubilejni komplet je čudovito darilo za najmlajše bralce. 

Čudovito darilo za najmlajše bralce

Ob 70-letnici zbirke Čebelica je med bralci zabrenčalo sedem novih čebelic. V kompletu vas čakajo tri slikaniške klasike iz zakladnice zbirke in štiri čebelje novosti, ki bodo otroke razveseljevale s prisrčnimi zgodbami in odličnimi ilustracijami priznanih ustvarjalcev. 

Štiri nove čebelice

Čebelice, ki so zapustile panj ob jubileju, so Pozabljiva stonoga Darje Marinšek z ilustracijami Hane Stupica, Kako je Izidor ovčice nosil Slavice Remškar z ilustracijami Maše Kozjek, judovska ljudska zgodba z naslovom Pravljica o modrem plaščku, ki jo je za to priložnost ilustrirala Marjanca Jemec Božič, ter odlična živalska zgodba Gremo gledat morje Miroslava Košute z ilustracijami Jelke Godec Schmidt. 

Tri odlične iz zakladnice 

Klasike, ki so v sveži preobleki zaživele med bralci, so Snežaki v vrtcu avtorice Branke Jurca z ilustracijami Ančke Gošnik Godec, zgodba o odrešujoči moči domišljije Balon velikon Andreja Rozmana Roze, ki jo je odlično ilustriral Matjaž Schmidt, ter pravljica Andersenovega nagrajenca  Giannija Rodarija Miška iz stripov z ilustracijami Marjana Mančka.

Legendarna knjižna zbirka Čebelica

Čebelica je najstarejša slovenska knjižna zbirka, ki izhaja že od leta 1953, v njej pa je izšlo že več kot 400 naslovov. Zbirka prinaša bogato ilustrirane izvirne in prevodne pravljice, zgodbice, pesmice, uganke… Ker gre za krajša besedila, je zelo primerna za začetniške bralce.

Leto izida: 2023

ISBN/EAN: 3831022491197

Mere izdelka: 21 x 21,8 x 7,3 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Ilustrator: Jelka Godec Schmidt Hana Stupica Ančka Gošnik Godec Marjanca Jemec-Božič Maša Kozjek Marjan Manček Matjaž Schmidt

Urednik: Irena Matko Lukan

Zbirka: Čebelica

Knjige istega avtorja

Priporočamo vam tudi

Z zvočnicami do boljšega branja

Ali lahko zvočne knjige najmlajšim pomagajo pri boljšem branju? Preberite, kaj menijo strokovnjaki.

Sapramiška

Kateri pravljični junak si?

Najbolj priljubljen slovenski maček

Cici svet

Cici svet

Spletno zatočišče za najmlajše. Z vsakim Cicibanom in Cicidojem nove spletne vsebine!

Menu