Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Nočni živžav 1100 px naslovnica

Nočni živžav

Rotraut Susanne Berner

Na mesto je legla noč. Ljudje in živali mirno spijo – vsaj nekateri. Drugi so na poti, v knjižnici, na lovu za tatovi ali na zabavi v parku in doživljajo razburljive reči. Slikanica pripoveduje o frfotajočih netopirjih, sprehodih v mesečini in mehkih posteljah, o vsem pač, kar se dogaja v mestu ponoči. 
 

Z nočnim živžavom se ta velika knjiga Rotraut Susanne Berner pridružuje seriji uspešnih knjig za vse letne čase – Pomladni živžav, Poletni živžav, Jesenski živžav, Zimski živžav in Nočni živžav, v katerih kar mrgoli od nešteto podrobnosti.

Živžav! Še zadnja kartonka v seriji!

Gre za izjemno kakovostno in priljubljeno serijo knjig, namenjenih opazovanju, igranju in pripovedovanju, ki rastejo skupaj z otrokom, ob njih pa se zabava vsa družina. Ure in ure boste lahko preživeli z njo.

Ponoči se dogajajo zelo razburljive stvari!

V temi se lahko veliko skrije oziroma postane nevidno. Otrok si ogleduje vrsto prizorov, jih opisuje ali pripoveduje o njih ter odgovarja na vprašanja pod sliko. Tako širi svoj besedni zaklad, razvija govorne spretnosti in domišljijo. Kaj vse se torej dogaja?

Gabrijela se sprašuje, kje je pozabila svojo torbico. Suzana in Gorazd se mirno sprehajata. Mucki Monika in Mingus sta na družinskem srečanju. Andreja ne more spati. Kaj  vzame v roke in s tem vihti po zraku? 

Lan postavi šotor in prenočuje kar na vrtu. S seboj prinese vse, kar potrebuje! Rakun je na poti vso noč. David se vozi brez luči, nakar mu nekdo zastavi pot. Miški na mizi odkrijeta drobtine. Petra in njena prijateljica Martina sta na dolgi noči branja. Priteče kuža, s klobukom v gobčku. Čigav je? Konji spijo na travniku.

O avtorici

Priljubljena nemška ilustratorka Rotraut Susanne Berner je za svoje delo prejela številne nagrade, med drugimi tudi Andersenovo nagrado. Slovenski mladi bralci so poleg knjig v seriji Živžav z veliko naklonjenostjo sprejeli tudi pisateljičine Karelčkove in Nove Karelčkove zgodbice.

Leto izida: 2023

Število strani: 16

ISBN/EAN: 9789610167778

Mere izdelka: 26 x 34 x 1 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Ilustrator: Rotraut Susanne Berner

Urednik: Irena Matko Lukan

Prevajalec: Alenka Veler

Zbirka: Izven

Knjige istega avtorja

Priporočamo vam tudi

Prelistajte katalog Cicikluba

Preglejte zanimive bralne novosti.

Nande

Spoznajte papagaja Nandeta

Piki Jakob

Kako nam Piki Jakob pomaga vzgajati

Dobrodošli v svetu barv in ustvarjalnosti

Barvice in flomastri Carioca Plus so zasnovane za tiste, ki jih žene radovednost.

Menu