Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Srečanje s Tanjo Špes

Psihološko pronicljiv prvenec kratkih zgodb

Lokacija: Slovenska Bistrica
Datum dogodka: do 19:00

Tanja Špes bo predstavila prvenec Nedaleč stran, ki znanstvenofantastične elemente vpleta v zgodbe tako, da nam se nam ne zdijo prav nič tuji.

Nedaleč stran je prva knjiga avtorice Tanje Špes, ki ponuja distopično sliko naše prihodnosti, a je v njej veliko resničnosti, v kateri se lahko prepoznamo. Tehnološki svet usmerja naša življenja, ureja odnose z drugimi, uravnava naše počutje, briše spomine. Zgodbe s temelji v psihološkem realizmu, so mešanica znanstvene fantastike, grozljivke in kriminalke.

Kakšen je družbeni svet prihodnosti in kaj v tem svetu pomeni individualizem? »Samo algoritmi znajo natančno upoštevati tudi morebiten osip prebivalstva zaradi bolezni, nenadnih smrti ali nepričakovanih zapletov. Poklic ti pripišejo predvsem na podlagi sposobnosti in videza. To, da si ga ne moreš izbrati sam, mi je pravzaprav všeč, saj me je razbremenilo sprejemanja težkih odločitev, pa tudi grizenja vesti, da sem se odločila narobe.«

Tanja Špes (1992) je psihologinja, ki je za svoje kratke zgodbe že prejela mednarodno nagrado Energheia, dvakrat pa je bila nominirana za najboljšo kratko zgodbo revije Sodobnost.

Pogovor bo vodil urednik knjige Aljoša Harlamov.
 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

 

Nedaleč stran
Tanja Špes

Poskusno branje: Kako nastajajo čustva

Preberite odlomek iz osupljive knjige, ki postavlja na glavo vse naše znanje o možganih.

Kako nastajajo čustva 1100 px
Lisa Feldman Barrett
MK+ mali oglas v vsebinskih blokih 600 x 450 px

Mladinska knjiga PLUS

Odkrijte svojo digitalno knjižnico. Berite ali poslušajte. Vsi žanri za vse okuse. Brez omejitev.

David Zupančič: Želim, da hči vzljubi knjige

Za specializanta infektologije, ki je med epidemijo ozaveščal svoje sledilce, verjetno ni slišal le nekdo, ki živi pod skalo.

Menu