Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Predstavitev književnih novosti Cankarjeve založbe

Predstavitev romanov Zorana Predina, Ive L. Novak, Marca Missirolija in Jacka Fairweatherja

Datum dogodka: do 12:00

Med domačimi avtorji se s svojim drugim romanom Brezmadežna predstavlja Zoran Predin, prvenec Ajaccio, ponovno pa je delo Ive L. Novak. Priljubljeni italijanski pisatelj Marco Missiroli prihaja med slovenske bralce z novim romanom Ko imel bi vse, britanski novinar in pisec Jack Fairweather pa se nam predstavlja z biografsko-zgodovinsko knjigo Prostovoljec

Uspešen glasbenik Zoran Predin se vse bolj uveljavlja tudi na literarnem področju. Njegov novi roman Brezmadežna je politična satira s primesmi družinskega romana, antiutopije in kriminalke. Življenja treh glavnih junakov se prepletejo v zgodbo o mladostni ljubezni in ljubosumju, o svobodi in pobegu, vojski in zaporu, o norosti, bogastvu in boju za oblast. Knjiga bo bralce očarala s svojevrstnim humorjem, tako šarmantno hudomušnim kot cinično črnim.

Roman Ajaccio, ponovno pisateljice Ive L. Novak se dotika intimnih odmevov tragedije, ki se je pred več kot štiridesetimi leti zgodila na Korziki. Je pripoved, ki se v krogih vrača k začetkom in daje spominom širok prostor, v katerem se čustva in slutnje razmahnejo do skrajnosti. Roman bolečino ob izgubi ohranja živo in pripovedovalka se sprašuje, kaj ostane, če bolečino in jezo utišamo, in kaj, če tega ne storimo?

Marco Missiroli v romanu Ko bi imel vse, ki ga je prevedel Janko Petrovec, raziskuje odnose med odraslim sinom in očetom, o njunem vnovičnem zbližanju in življenju, ki ju je oropalo žensk. Čeprav ima njun znova odkriti odnos bridek razplet, je ta poln upanja, utehe in očiščenja. Gre za roman o hrepenenju po neomejenosti in o strahu pred njo. 

Za biografsko-zgodovinsko knjigo Prostovoljec je britanski novinar in vojni poročevalec Jack Fairweather prejel nagrado costa za najboljšo biografijo. Knjiga, ki jo je prevedla Maja Novak, prinaša neverjetno zgodovinsko pripoved o poljskem vojaku Witoldu Pileckem, ki se je ob nemško-sovjetski okupaciji pridružil odporniškemu gibanju. Napeta in pretresljiva izpoved o nečloveških preizkušnjah in morilskem rasizmu se naslanja na prostovoljčeva poročila, pričanja njegovih sojetnikov in bližnjih ter na številne preverjene vire.

Vabljeni v družbo Zorana Predina, Ive L. Novak, prevajalke Maje Novak ter urednikov dr. Andreja Blatnika in dr. Aljoše Harlamova.

Brezmadežna
Zoran Predin

Ajaccio, ponovno
Iva L. Novak

Ko bi imel vse
Marco Missiroli

Monokomedija Mihe Šaleharja Notranji pir

Ne zamudite grenko-sladke enopijanke.

predplačniske kartice mladinska knjiga plus 1

Predplačniške kartice Mladinska knjiga PLUS

Podarite e-knjige, zvočnice, branke in serije video vsebin z eno aplikacijo.

Najbolj prodajane knjige za odrasle: marec 2024

Preverite lestvico najbolje prodajanih knjig v slovenskem in angleškem jeziku.

Menu