Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Vse o orgazmu izveste v iskrivem priročniku Zala tamala

Biblija ženskih orgazmov

Kako do orgazma? Preverite 6 nasvetov iz svetovne uspešnice, v kateri norveški zdravnici iskrivo in odkrito spregovorita o negi in uporabi ženskih spolnih organov, o užitkih spolnosti, pa tudi o tegobah, ki nas lahko pestijo »tam spodaj«.

Orgazem je zelo imenitna zadeva. Ugodje, ki te strese od glave do peta, je pač eden največjih užitkov in ena najbolj temeljitih »celostnih« sprostitev, ki si jih lahko omisliš. Zato si za »ogrevanje« preberite nekaj nasvetov za boljši seks in doseganje orgazma.

Pa to niso nasveti kar tako – v svoji bibliji za orgazme, namenjeni damam vseh starosti, sta jih zapisali mladi norveški zdravnici Nina Brochmann in Ellen Støkken Dahl. Iskrivi priročnik Zala tamala so navdahnili nasveti terapevtov tistim ženskam, ki ne morejo doživeti orgazma.

1. Vaja dela mojstra

Če se še nisi samozadovoljevala, temu nameni nekaj časa. Samozadovoljevanje se namreč obnese. V raziskavah je 60 do 90 odstotkom žensk, ki nikoli niso doživele orgazma, po petih ali šestih tednih redne vadbe uspelo doseči vrhunec – samim in s partnerjem. Priznati moraš, da je to najzabavnejša oblika vadbe, ki jo lahko priporoči zdravnik!

2. Sodeluj s partnerjem

Če ne moreš doživeti vrhunca, za to ni kriv tvoj partner (ali partnerica), razen če se res noče potruditi, da bi te zadovoljil(a). Večino dela moraš opraviti ti. Tvojim spolovilom niso priložena navodila in partner bi lahko brez tvojega vodstva celo večnost ugotavljal, kako naj te pripelje do vrhunca.

Najpreprosteje je, da sprva za to poskrbiš sama – tako da se med spolnim odnosom vzburjaš sama ali da se samozadovoljujeta skupaj. Čez čas lahko partnerja naučiš svojih zvijač. Marsikoga to spravlja v zadrego, vendar je ta pot najboljša.

Bodi potrpežljiva in partnerja pohvali vsakič, ko naredi kaj takšnega, kar deluje – tako boš postopoma »usposobila« krasnega ljubimca.

3. Napni telo!

Pogosto ti rečejo »sprosti se«, kar je lahko ali najboljši ali pa najslabši nasvet na svetu. Ja, v duhu bi se morala poskusiti sprostiti, ampak če negibno ležiš in pričakuješ, da te bo orgazem zadel kot strela z jasnega, živiš v zmoti.

Telo moraš napeti. Stisni zadnjico in poskusi napeti mišice v svojih spolovilih. Najbolje je, če jih napenjaš in sproščaš tako kot v orgazmičnem ritmu ali usklajeno z dihanjem. Po eni strani to poveča pretok krvi v tvojih spolovilih – vzburiš se. Po drugi pa je to vaja za usmerjanje pozornosti tja, kjer je akcija.

Še lažje bo šlo, če boš pred tem redno delala Keglove vaje ali kakšno drugo vadbo za mišice medeničnega dna.

4. Razmigaj se!

Razgibavanje, telovadba, tek ali drugi športi, ki se jih lotiš tik pred seksom, ti lahko pomagajo k vzburjenju in pri mnogih dokazano izboljšajo sposobnost doseganja vrhunca.

5. Čarobni položaj TKP

Različica misijonarskega položaja, ki se imenuje tehnika koitalne poravnave (v angleščini CAT, coital alignment technique), je naravnost odlična za to, da žensko pripelje do vrhunca. Položaj zahteva nekaj vaje in usklajevanja, vendar v vseh pogledih poplača potrpežljivost.

Pri tem položaju se tvoj partner ne sme opirati na dlani, temveč na podlakti, njegovo telo pa mora biti v čim večjem stiku s tvojim. Namesto suvanja z medenico naprej in nazaj naj s telesom ob tvojem drsi vodoravno, dokler njegova spolovila ne ležijo točno nad tvojimi.

Hkrati morata svoji mednožji stiskati skupaj, tako kot val, ki udarja ob obalo. Njegovi boki naj bodo usločeni navzdol, tako da se njegova sramnica in koren penisa drgneta ob tvoj ščegetavček. Vedela boš, kdaj to dela pravilno.

Noge moraš imeti čim bolj zravnane in skupaj. To lahko dosežeš tako, da svoje noge oviješ okoli njegovih, da tvoji gležnji počivajo na njegovih mečih. Medtem ko navaden misijonarski položaj vključuje jahanje, položaj TKP temelji na dobrem starem drgnjenju.

Penis ne bo šel prav globoko v tvojo nožnico. Namesto tega bo kar najbolj dražil prva dva centimetra, kjer je največ živčnih končičev. Obenem bo tvoj ščegetavček ves čas v stiku z njim. Ko usvojita ta položaj, lahko poskusita obrnjeni TKP, pri katerem si na vrhu ti.

6. Obuj si nogavice

Ta nasvet sta avtorici priročnika Zala tamala zapisali napol v šali. Hoteli sta zgolj opozoriti na to, da smo ženske med seksom zelo dovzetne za motnje iz okolice. Če nas bo, na primer, zeblo v noge, nas bo to zelo motilo, zato se ne obremenjuj s tem, kako je nekaj videti, ampak poskrbi za lastno udobje.

Narediti moraš kar največ, da lahko vso svojo pozornost posvetiš strasti. Če ti telo nekaj sporoča, mu prisluhni. Bodi prijazna do sebe. Orgazem pride le, ko se telesno in duševno počutiš tako prijetno, da lahko izklopiš vse drugo. To je verjetno najtežji nauk in večina nanj pozabi.

Menu