Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Cicido_amb_maj

Cvetoči relief

Narava se je že čisto prebudila, vse cveti.

Pričarajmo si pomlad tudi doma.

Za delo potrebuješ: modelirno maso ali glino rdeče in bele barve, drobne vejice, zobotrebec, kuhinjsko krpo, različne pokrovčke flomastrov, ošilke barvic.

Cicido_maj_ošilki

1. Iz rdeče gline oblikujemo kroglo, veliko kot pest. Na kuhinjski krpi jo razvaljamo. Vejice, s katerih smo osmukali liste, odtisnemo od spodnjega roba navzgor. To večkrat ponovimo.

Revija_Cicido_maj_amb.

2. Stebelca imamo, manjkajo pa še cvetovi, popki in listi. Za začetek okoli vejic s flomastrom odtisnemo nekaj popkov.

Revija_Cicido_amb

3. Iz bele mase oblikujmo kroglice, velike kot konica mezinčka. Podlago, kamor bomo prilepili cvetke, z zobotrebcem malo popraskamo in dodamo kapljico vode. Nato kroglico s pokrovčkom flomastra nežno pritisnimo na podlago. Če želimo barvne cvetke, kroglico prej povaljamo v ošilkih.

Revija_Cicido_maj_amb.

4. Končane reliefe pustimo, da se dobro posušijo. Lahko jih prilepimo na trdo podlago in obesimo kot sliko ali pa jih obesimo samo z vrvico.

Revija_Cicido_maj_amb.

Članek je bil objavljen v reviji Cicido.

Cicido je premišljeno zasnovana revija za predšolske malčke.
Otroke spodbuja na najpomembnejših področjih razvoja in jih vabi k branju v naročju starša, pripovedovanju, plesu, razmišljanju, gibanju, ustvarjanju …

Več o Cicidoju >

Revija _Cicido_maj_2023_naslovnica
Revija Cicido

Naročniki na dom prejmete 15% popusta in brezplačno kodo za celoleten dostop do izbranih nalog na interaktivnem portalu Učimse.com.

Menu