Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Knjižni predlogi za malčke

Branje je najboljša naložba v otrokovo prihodnost. Preverite seznam knjig, ki obogatijo skupne urice.

Če otroku beremo že o malega, hkrati s tem spodbujamo razvoj njegovega govora, mu bogatimo besedni zaklad ter pomagamo razvijati domišljijo in ustvarjalnost.

Otrok se ob prebiranju različnih zgodbic uri v poslušanju, razumevanju in pozornosti. Katere knjige imajo najmlajši še posebej radi? Preverite naše knjižne predloge za otroke, ki še ne znajo brati.
 

Za bralne začetnike

Slikopisi, zbrani v slikanici Muca gre po svetu, otrokom olajšali prve korake v svet branja. Preprosta, a zelo sočna besedila o miški, muci, zvončku, škratu, soncu, čarovnici, o babici zimi so zapisana z velikimi tiskanimi črkami.

Besede, ki manjkajo, nadomeščajo prikupne sličice. Začetniški bralci opazujejo besede in slike, ob tem ko pripovedujejo, pa širijo besedišče.
 

Kartonka z drsniki

Bi se gnetli na tej metli? je čudovita zabavna zgodbica o prijateljstvu izpod peresa ustvarjalnega tandema Julia Donaldson in Axel Scheffer, avtorjev priljubljenih Zverjasca in Zverjaščka.

Delo, ki ga je v slovenščino mojstrsko prepesnil Milan Dekleva, je zdaj na voljo tudi v obliki kartonke, ki je primerna za najmlajše.

 

Kakšne barve so medvedi? 

Zabavne slikanice, ki jih ustvarja David Walliams, zavzemajo vrhove knjižnih lestvic po vsem svetu. Ena avtorjevih novejših uspešnic je Bavbav brunda.

Hudomušna slikanica o severni medvedki, ki se nenadoma znajde v prav posebni druščini na drugem koncu planeta, z nabritim humorjem, iskrivimi domislicami in zabavnimi ilustracijami osvaja tudi male slovenske bralce.

 

Knjiga o premagovanju strahu

S prigodo priljubljene ribice se otroci naučijo, kaj je strah in kako ga premagati. V četrti slikanici iz serije se Mavrična ribica pogumno poda v temno sotesko, da nabere zdravilne rdeče alge za Grbavčka. 

Knjiga Mavrična ribica se ne boji več odpira teme za pogovor o lastnih izkušnjah in soočanju z izzivi. 

 

Prikupna zgodba o moči ljubezni

V slikanici Lini in Lazi avtorski tandem Julia Donaldson in Axel Scheffler bralce popelje v vesolje, med cel kup nadvse zanimivih likov. Rdeči Smedi in modri Smuti so si zelo podobni, a se nikoli ne družijo med sabo, ker se ne marajo.

Ampak Meta in Bine ne upoštevata trapastih navodil odraslih. Vsem na planetu odpreta nove poti – pot ljubezni, razumevanja, strpnosti in … rodi se tudi otročiček.

 

Kaj vse počnemo ponoči?

Nočni živžav spada v priljubljeno serijo knjig velikega formata, ki so namenjene opazovanju, igri in pripovedovanju ob slikah. 

Ob knjigi lahko vsa družina spremlja, kako na mesto leže noč. Ljudje in živali mirno spijo – vsaj nekateri. Slikanica pripoveduje o frfotajočih netopirjih, sprehodih v mesečini in mehkih posteljah, o vsem pač, kar se dogaja v mestu ponoči.

 

Prigode navihanih živalskih prijateljev

Prikupna prijatelja – medvedek Medo in pujsek Pujsi – sta otroke očarala že v zgodbicah, ki so več let izhajale v reviji Cicido. Junaka sta zdaj svoj prostor našla tudi v slikanici Medo in Pujsi 1, ki prinaša več kot 20 prigod.

Prizori iz vsakdanjega življenja, v katerih se znajdeta medvedek in pujsek, so otrokom blizu, staršem pa v pomoč, ko se z otroki pogovarjajo o pravilih in dolžnostih, pa tudi o bolj zabavnih rečeh.

 

Prisrčne kratke zgodbe 

Prisrčne kratke zgodbe o Maksu in njegovi družini so otroke navduševale že v zgodbicah, ki so izhajale v reviji Cicido, zdaj pa so se preselile tudi v knjigo.

Ustvarila sta jih pisateljica Mateja Gomboc in risarski mojster Marjan Manček. V njih se bomo prepoznali vsi, otroci in odrasli.
 

Spoznavanje barv, števil in nasprotij

Pridružite se priljubljenemu junaku Pikiju in njegovim prijateljem.

Z malčki pokukajte pod zavihke slikanice Pikijeva velika kukalnica. Pod njimi se skrivajo presenečenja, s katerimi otroci spoznavajo barve, oblike, števila in nasprotja.

 

Legendarni Zverjasec kot kartonka

Zgodba o Zverjascu angleške pesnice Julie Donaldson in nemškega ilustratorja Axla Schefflerja je v hipu osvojila bralce po vsem svetu – do danes je bilo prodanih že več kot 13 milijonov izvodov.

Slikanica, ki je osvojila svet, je zdaj na voljo tudi najmlajšim, in sicer v obliki kartonke z drsniki.

 

Knjige lahko kupite v spletni trgovini Emka.si in knjigarnah Mladinske knjige.

Menu