Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Seznam knjig, ki jih priporočajo uredniki Mladinske knjige

Uredniki Mladinske knjige priporočajo

Ne veste, kaj brati v prazničnih dneh? Nekaj predlogov z vami delijo uredniki Mladinske knjige.

Vsi vemo, da ima branje veliko pozitivnih učinkov. Ne le da sprošča in prinaša nova znanja, pomaga nam tudi do osredotočenosti. Uredniki Mladinske knjige so zbrali nekaj predlogov, kaj brati v teh dneh.

Andrej Ilc, vodja leposlovnega uredništva

»Ki jo je megla prinesla je izjemen roman, ki je Feriju Lainščku leta 1993 prinesel nagrado Prešernovega sklada. Je eno ključnih del v opusu aktualnega Prešernovega nagrajenca.

Z obiski so imeli nekateri od nekdaj težave. Samotarski Jež pa dobi nadvse heretično idejo: prirediti hoče veliko zabavo za nič manj kot vse druge živali v gozdu. Izkaže se, da to ni preveč dobra ideja (pa ni posredi virus). Jež in samotni občutek Toona Tellegena je duhovit knjižni biserček za čas brez obiskov!

France Bevk: od Pestrne do Čedermaca je fascinanten, odlično dokumentiran biografski album o klasiku, ki ni poznal writer's blocka in katerega čas spet prihaja.«
 

Priporočila Andreja Ilca

 

Irena Matko Lukan, urednica otroškega leposlovja

»Ob 80-letnici pesnika Nika Grafenauerja je izšel osveženi ponatis zbirke pesmi za najmlajše Kaj ima sonce najraje.

Veselje in žalost, jeza in strah, negotovost in pogum. Duhovita pesniška zbirka za mlade Negotove pesmi Barbare Gregorič Gorenc nas na zelo izviren način popelje v svet čustev, tudi takih, ki niso samo prijetna. 

Enkratne Andersenove pravljice že skoraj dvesto let vzbujajo radovednost, dvom in strpnost in nam pomagajo, da se počutimo doma na tem planetu. V novi, razkošno ilustrirani antologiji je 37 pravljic, ki so jih ilustrirali najboljši slovenski ilustratorji.«
 

Priporočila Irene Matko Lukan

 

Alenka Veler, urednica mladinskega leposlovja

»Ernest in Celestina je humorna zgodba Daniela Pennaca o nenavadnem prijateljstvu, ob kateri se bo zabavala vsa družina.

Simona Semenič je z romanom Skrivno društvo KRVZ ustvarila napeto in sočno pustolovščino za prednajstnike, nagrajeno z nagrado modra ptica.

#3špehbombe Clementine Beuvais je obvezno branje za najstnike! Užitek ob inteligentnem humorju in sočnih jezikovnih vragolijah zagotovljen.«
 

Priporočila Alenke Veler

 

Darja Marinšek, urednica leposlovja

»Otroci z vlaka Viole Ardone je ganljiva pripoved o resničnih dogodkih v povojni Italiji.

Držimo pesti Caroline Setterwall je zgodba za ta čas, saj pokaže, da lahko v še tako turobnih trenutkih najdemo optimizem in osebno moč.

Izginuli svet Julie Phillips je napeta pripoved, vtkana v skrivnostno okolje Kamčatke in življenje tamkajšnjih žensk.«
 

Priporočila Darje Marinšek

Menu