Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Premierno v Sloveniji: Navdihovalci 

Najboljši. Najbolj priljubljeni. Strastni in navdihujoči. Mojstri svojega področja. Jim boste prisluhnili?

Zakaj in kako so izstopili iz povprečja? Kakšne padce so doživeli? Česa nas lahko naučijo?

Najbolj vidni slovenski strokovnjaki, priljubljeni vplivneži, uveljavljeni ustvarjalci in znane osebnosti so svoje znanje in strast prelili v navdihujoče video nasvete.
 

Tisti, ki puščajo sled

Odkar obstaja človeštvo, ljudje iščemo smisel življenja. O njem se piše, govori, raziskuje, ugiba. Ga nosimo v sebi? Nas čaka v pomembnih drugih? Ne vemo. Vemo pa, da so Navdihovalci tiste osebe, ki so našle svoj smisel in mu strastno sledijo.

»Bila sem hčerka vdove. Haloške kuharice. Samomorilca. Ali bom ponavljala mamino zgodbo?« Zvezdana Mlakar v Navdihovalcih

Dotikajo se zvezd, padajo v globine … in korak za korakom puščajo sled. Greste z njimi? 
 

Po strast, znanje in navdih 

V sodelovanju z Mladinsko knjigo najbolj vidni slovenski strokovnjaki, znane osebnosti, priljubljeni vplivneži in drugi izjemni posamezniki v navdušujočih video nasvetih delijo svoje znanje in izkušnje. 

 

Poslušali in gledali jih boste lahko ekskluzivno v mobilni aplikaciji Mladinska knjiga PLUS
 

Zvezdana Mlakar: »Padem in znova vstanem.«

Navdihovalci se septembra premierno predstavljajo z nizom pretresljivih in navdihujočih video lekcij znane slovenske gledališke igralke Zvezdane Mlakar.

  Spusti nas v svoje misli in življenje, pripoveduje o pretočenih solzah in peklenskem obdobju, ki ga je preživela, in pokaže, kako se je naučila imeti rada in ostati zvesta sebi. 
   

  Vsak mesec nov mojster in svež vir navdiha

  »Želim si, da bi verjeli, da nas ta mala bitja potrebujejo …« Ljubica Marjanovič Umek v Navdihovalcih 

  • September 2023: Zvezdana Mlakar: Ostati zvesta sebi
  • Oktober 2023: Ljubica Marjanovič Umek: Kako podpreti razvoj otroka?
  • November 2023: Andrej Blatnik: Kako pisati zgodbo?
  • December 2023: Urška Fartelj: Postanite uspešen kulinarični vplivnež
  • Januar 2024: Bruno Šimleša: Pomembnost čustev in odnosov pri ohranjanju zdravja

  »Ko govorimo ali pišemo, ni pomembno samo, kaj povemo, ampak, kako tisto, kar povemo ali napišemo, povežemo v zgodbo.« Andrej Blatnik v Navdihovalcih 

  Navdihovalci so na voljo ekskluzivno v mobilni aplikaciji Mladinska knjiga PLUS

   

  Srečanje z Navdihovalci

  V sredo, 20. septembra, smo Navdihovalce spoznali tudi v živo na Ljubljanskem gradu. Kot prva je na oder prišla igralka Zvezdana Mlakar, ki pravi, da jo najbolj navdihuje pogum: »Ker pogum je tisti, ki te žene v to, da rad živiš.« V pogovoru z voditeljico Bernardo Žarn sta se ji pridružili Urška Fartelj, avtorica bloga in knjig 220 stopinj poševno, in dr. Tina Bončina, zdravnica in terapevtka, avtorica knjige Izgorelost, in stekel je pogovor o življenjskih prelomnicah. Za Zvezdano je bila ena izmed njih razhod s partnerjem po 30 letih, za Tino spoznanje, da mora iz javnega zdravstva na svojo pot, za Urško pa ugotovitev, da vsake bitke ne more zmagati.

  V drugi skupini so se o zgodbah, ki so jih navdihnile, pogovarjali urednik in predavatelj dr. Andrej Blatnik, sociolog in avtor številnih knjižnih uspešnic Bruno Šimleša ter razvojna psihologinja in predavateljica dr. Ljubica Marjanovič Umek. Bruno Šimleša je med drugim dejal: »Verjamem, da sta srce in um v resnici tovarna zdravil.«

  V tretji skupini so se o lepoti in tem, kje jo najdemo, pogovarjali dr. David Zupančič, zdravnik in avtor knjige leta 2022, legendarna slikarka in ilustratorka Jelka Reichman in psiholog ter terapevt dr. Kristijan Musek Lešnik. Vsi so se strinjali, da je lepota povsod okoli nas. Jelka Reichman: »Vsaka lepota me gane. Pretrese me. Od majčkene gosenice, ki mi leze po roki in občudujem njene dlačice in barve, do najlepšega, kar obstaja na svetu: to so mladički, tako živalski kot človeški.«

  Kot je v zaključnem govoru poudarila Simona Mele, predsednica uprave, so Navdihovalci pomemben kamenček v mozaiku skupnosti avtorjev in uporabnikov, ki jo gradimo. Dogodek smo zaključili s torto, penino, sproščenim druženjem in tkanjem novih vezi. 
   

  Oglejte si galerijo fotografij

  Menu