Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Medvedja mamica

Moj prijatelj Piki Jakob: Medvedja mamica

Kajetan Kovič

Zgodba, ki je prvič izšla v legendarni knjigi Moj prijatelj Piki Jakob Kajetana Koviča in Jelke Reichman, je zdaj z novimi podobami iste ilustratorke na voljo še samostojno v veliki slikanici. 

Pikija mama ni »rodila«, temveč »naredila«

Piki učitelju pripoveduje o medvedji mamici, šivilji v Franciji, ki vsak dan naredi enega medvedka. Pikija je naredila prvi dan v mesecu. Zanj je izbrala posebno lep kroj in mu prišila rjav in bel pliš namesto običajnega rumenega. Ni ga naphala z morsko travo ali žagovino kot druge medvede, temveč z vato, zato je tako mehek. Konec meseca je prišel možakar, ki je medvede v kovčku odnesel v trgovino. Tam je Piki sedel v izložbi in pomežiknil Učiteljevemu očku, ko je ta prišel mimo, da ga je kupil. 
Izjemno izbrušena zgodba bo z novimi ilustracijami Jelke Reichman v svet igre in lepote povabila tako otroke kot njihove odrasle ter jih nemara spodbudila k pogovoru o tem, kako »se naredijo« igrače in kako »rodijo« otroci.
 

Kajetan Kovič o knjigi Moj prijatelj Piki Jakob

Moj prijatelj Piki Jakob je nastal, ko je pisatelj opazoval, kako se igra in odrašča njegov sin Jurij. »Od številnega sorodstva je ob rojstnih dnevih dobil številne medvedke in se je začel z njimi igrati medvedjo šolo. On je postal medvedji učitelj in medvedje so postali pravi, skorajda živi člani naše družine. Iz medvedje šole so se razvile še druge medvedje igre. Začele so zanimati tudi mene. To ni bilo nič čudnega, saj sem glavnega medveda, Pikija, prinesel jaz sam iz Pariza. Tako sem začel pisati zgodbe o Pikiju, njegovem učitelju in medvedji družini. Bilo je pol igre, pol resnice, pol šole, pol šale.« 
 

Leta 2022 bomo praznovali 45. obletnico prvega izida Pikija Jakoba

Legendarna knjiga Moj prijatelj Piki Jakob enako legendarnega ustvarjalnega tandema Kajetan Kovič in Jelka Reichman, je prvič izšla leta 1977, doslej pa je bilo prodanih več kot 75.000 izvodov. Prevedena je v številne druge jezike, po knjigi je bila posneta tudi televizijska oddaja za otroke.

Leto izida: 2021

Število strani: 16

ISBN/EAN: 9789610162742

Mere izdelka: 24,5 x 24,5 x 0,9 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Ilustrator: Jelka Reichman

Zbirka: Velika slikanica

Knjige istega avtorja

Priporočamo vam tudi

Najbolj prodajane knjige za otroke

Preglejte lestvico najbolje prodajanih knjig za najmlajše

Nande

Spoznajte papagaja Nandeta

Piki Jakob

Kako nam Piki Jakob pomaga vzgajati

Pasji mož - aktualno

Pasji mož – stripovski junak za navihane mulce

Igrače in drugi zabavni izdelki iz kolekcije priljubljenih junakov serije Pasji mož bodo še močneje obarvali domišljijo vaših najmlajših.

Menu