Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Evropa bere
Ljubezensko pismo v klinopisu

Ljubezensko pismo v klinopisu

Tomaš Zmeškal

Češki pisatelj Tomáš Zmeškal (1966) v svojem uspešnem prvencu iz leta 2008 na ozadju burne zgodovine druge polovice dvajsetega stoletja splete ljubezensko zgodbo med Josefom in Květo.

Pisateljeva pozornost je osredotočena na to, kako zgodovinske silnice vplivajo na življenje posameznika in kakšne osebne drame lahko to povzroči.

Zaradi zanimive pripovedne in časovne strukturiranosti je ta duhoviti roman, ki preskakuje s klasične prvo- ali tretjeosebne pripovedi, življenjepisa do legende, pravljice in zgodovinske razlage ter po zgradbi nekoliko spominja na filme tipa Šund, leta 2011 dobil nagrado Evropske unije za književnost.
 

V Dobrih zgodbah preberite

Izid knjige sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

Program Evropske unije Ustvarjalna Evropa

»Pisatelju uspe zelo tankočutno izraziti moč neizrečenega, kar usodno vpliva na življenje protagonistov. V romanu prepleta različne literarne sloge in oblike, vključno s pismi, dnevniškimi zapisi in opisi sanj (oziroma pretirano domišljijo nekaterih protagonistov) kot tudi z literarnimi, filozofskimi in zgodovinskimi aluzijami. Zaradi takšnega prehajanja med slogi, ki prekinja rdečo nit romana, celotna zgodba bralcu postane jasna šele na zadnjih straneh romana.« – Marketing Magazin

»Vsekakor gre za nenavadno ljubezensko ko pripoved, ki vključuje tudi druge zgodbe, v prvi vrsti razmerje med hčerko Alice in njenim nasilnim možem, pa tudi malce bizarno pripovedjo o slaščičarju, ki Alice pripravi nepozabno poročno torto, in njegovi ženi. Ampak prav zaradi takšnih vložkov, ki bralca zaradi preskakovanja mestoma malce zmedejo, je roman še toliko bolj vreden pozornega branja.« – marketingmagazin.si

Leto izida: 2021

Število strani: 376

ISBN/EAN: 9789610161356

Mere izdelka: 14,8 x 20,8 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Prevajalec: Nives Vidrih

Zbirka: Roman

Priporočamo vam tudi

Goran Vojnovic-foto Sasa Kovacic 1
Avtorjeva 1. otroška knjiga

Goran Vojnović: Sinica in taščica

Ganljiva zgodba o pomenu prijateljstva, ki se splete med pisano druščino ptic, ki so nepričakovano izgubile svoj dom na Ljubljanskem barju.

Darila za najstnike

Čarobna darila za najmlajše

Ideje za praznično obdarovanje

Darila, ki pripovedujejo zgodbe

Dobre zgodbe

Z nagradnim kvizom do ideje za praznično darilo

Izpolnite kratek kviz in prejmite namig za praznično darilo za otroka ali odraslega in sodelujte v žrebanju za čudovito knjižno nagrado!

Menu