Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Evropa bere
Ljubezensko pismo v klinopisu

Ljubezensko pismo v klinopisu

Tomaš Zmeškal

Češki pisatelj Tomáš Zmeškal (1966) v svojem uspešnem prvencu iz leta 2008 na ozadju burne zgodovine druge polovice dvajsetega stoletja splete ljubezensko zgodbo med Josefom in Květo.

Pisateljeva pozornost je osredotočena na to, kako zgodovinske silnice vplivajo na življenje posameznika in kakšne osebne drame lahko to povzroči.

Zaradi zanimive pripovedne in časovne strukturiranosti je ta duhoviti roman, ki preskakuje s klasične prvo- ali tretjeosebne pripovedi, življenjepisa do legende, pravljice in zgodovinske razlage ter po zgradbi nekoliko spominja na filme tipa Šund, leta 2011 dobil nagrado Evropske unije za književnost.
 

V Dobrih zgodbah preberite

Izid knjige sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

Program Evropske unije Ustvarjalna Evropa

»Pisatelju uspe zelo tankočutno izraziti moč neizrečenega, kar usodno vpliva na življenje protagonistov. V romanu prepleta različne literarne sloge in oblike, vključno s pismi, dnevniškimi zapisi in opisi sanj (oziroma pretirano domišljijo nekaterih protagonistov) kot tudi z literarnimi, filozofskimi in zgodovinskimi aluzijami. Zaradi takšnega prehajanja med slogi, ki prekinja rdečo nit romana, celotna zgodba bralcu postane jasna šele na zadnjih straneh romana.« – Marketing Magazin

»Vsekakor gre za nenavadno ljubezensko ko pripoved, ki vključuje tudi druge zgodbe, v prvi vrsti razmerje med hčerko Alice in njenim nasilnim možem, pa tudi malce bizarno pripovedjo o slaščičarju, ki Alice pripravi nepozabno poročno torto, in njegovi ženi. Ampak prav zaradi takšnih vložkov, ki bralca zaradi preskakovanja mestoma malce zmedejo, je roman še toliko bolj vreden pozornega branja.« – marketingmagazin.si

Leto izida: 2021

Število strani: 376

ISBN/EAN: 9789610161356

Mere izdelka: 14,8 x 20,8 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Prevajalec: Nives Vidrih

Zbirka: Roman

Priporočamo vam tudi

Igor Štiks o romanu W

Njegov pisateljski moto je: Piši samo, kadar moraš. O čem piše in zakaj?

W 1100 px
Igor Štiks

Poskusna zvočnica: Sapramiška

Poskusno branje: (P)ostati zdrav

Najbolj prodajane knjige za otroke in mladino: februar 2023

Najbolj prodajane knjige za odrasle: februar 2023

Dobre zgodbe

Zverjasec te vabi na zabavo!

Zverjasec se te dni potepa po knjigarnah v Sloveniji. Preveri, kje in kdaj bo zabava v tvoji bližini in pridi na druženje, pravljico in slikanje z Zverjascem.

Menu