Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

10 kriminalno dobrih kriminalk

Predstavljamo izbor kriminalnih romanov, ob katerih dolgčas odpade.

Dobre kriminalke so bržkone med najbolj priljubljenim čtivom, vsak navdušenec nad njimi pa bo znal povedati, kaj je pri »krimiču« zanj najpomembnejše.

Napeta zgodba, ki te ne izpusti iz krempljev? Nepričakovani preobrati? Preprost, razumljiv, a nepričakovan razplet? Dobro začrtani, »živi« liki, še posebno glavni preiskovalci zločinov? Spodnje kriminalke brez dvoma dobijo kljukico skoraj pri vsem – in med njimi je tudi slovenska uspešnica!

 

Cormoran Stike se vrača

Nemirna kri (Cormoran Strike, 5. knjiga)
Nemirna kri (Cormoran Strike, 5. knjiga)
Robert Galbraith

Londonski detektiv Cormoran Strike z zvesto pomočnico Robin raziskuje zgodbo ženske, ki je neke noči leta 1974 izginila brez sledu.

Nadaljevanje nagrajene kriminalke

Tok-tok
Tok-tok
Roslund Anders

Ewert vstopi v stanovanje sredi Stockholma, ko vanj udari srhljivi vonj. Tistega, na kar naleti, nikoli ne pozabi. Skoraj 20 let pozneje se spet znajde v istem stanovanju.

Ko zakopane družinske skrivnosti oživijo

Kraljestvo
Kraljestvo
Jo Nesbo

Kralj skandinavskega noira nas v svoji novi uspešnici popelje v odmaknjeno gorsko vasico, kjer se razkrijejo dolgo zakopane družinske skrivnosti.

Domiselna britanska kriminalka

Četrtkov klub za umore (Četrtkov klub za umore, 1. knjiga)
Četrtkov klub za umore (Četrtkov klub za umore, 1. knjiga)
Richard Osman

V idilični vasici za starostnike se zgodi pravi pravcati umor. Elizabeth, Joyce, Ibrahim in Ron so odločeni, da bodo razvozlali, kdo je spravil s sveta gradbinca Tonyja.

Domača uspešnica

Evidenca (trilogija Rim-Ljubljana-Bruselj, 2. knjiga)
Evidenca (trilogija Rim-Ljubljana-Bruselj, 2. knjiga)
Mojca Širok

Politična srhljivka o kriminalnem dogajanju na slovenskih tleh je napeto branje o prikritih povezavah v svetu politike, kriminala in medijev.

Roman, ki vas bo posrkal

Živi pesek
Živi pesek
Malin Persson Giolito

Na prestižni gimnaziji v ugledni stockholmski četrti se zgodi množično streljanje. Kot vse kaže, je edina preživela sedemnajstletna Maja. Kmalu zatem je obtožena tega brutalnega pokola.

Zločin v ritmu glasbe

Igranje z ognjem (Žepnica)
Igranje z ognjem (Žepnica)
Tess Gerritsen

Violinistka Julia med brskanjem po starinarnici naleti na notni zapis čudovitega valčka. Ko ob vrnitvi domov skladba v njeni triletnici sproži izbruh nasilja, začne raziskovati skladateljevo preteklost.

Slavni Hercule Poirot v akciji

Smrt na Nilu (Žepnica)
Smrt na Nilu (Žepnica)
Agatha Christie

Bogata in razvajena Linnet ima vse, kar si poželi – prijateljici Jackie celo spelje fanta, se z njim poroči in odide na poročno potovanje po Nilu. Ko Linnet na ladji najdejo mrtvo, je Jackie glavna osumljenka.

 Od Stockholma do Teksasa

Zakopane laži (Zakopane laži, 1. knjiga) (Žepnica)
Zakopane laži (Zakopane laži, 1. knjiga) (Žepnica)
Kristina Ohlsson

Ko se uspešen odvetnik Martin Benner loti primera morilke z imenom Sara Teksas, v nevarnost pa spravi sebe in svoje najbližje.

Ko izgine predsednik

Kje je predsednik?
James Patterson, Bill Clinton

Kaj se zgodi, ko združita moči eden najboljših ameriških piscev kriminalk in nekdanji prvi mož ZDA? Nastane vrhunski triler o dogodkih znotraj Bele hiše, ki bralca drži v napetosti do zadnje pike.

Menu