Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Slovenščina, priročnik

Po korakih do odličnega znanja

Mateja Gomboc

Se kdaj sprašujete, kako se je razvila naša pisava? Katere slovnične spodrsljaje delamo? Znamo pravilno deliti besede? Kdaj pišemo skupaj, kdaj pa narazen? Kako pravilno napišemo opravičilo, vabilo … Odgovore poiščite v odličnem priročniku Slovenščina ‒ po korakih do odličnega znanja, ki je namenjen prav vsem.

Slovenščina – po korakih do odličnega znanja je priročnik za samostojno učenje slovenščine, namenjen osnovnošolcem, srednješolcem in njihovim staršem oziroma vsem, ki želite obnoviti svoje poznavanje jezika in vsega, kar je z njim povezano. 

Knjiga jezik pojasnjuje z razlagami, kakor jih podaja učitelj. Prinaša vse, o čemer govorimo pri pouku jezika: informacije o tem, kako tvorimo besedila , kako se sporazumevamo, katere jezike govorimo in zakaj, pa tudi od kdaj govorimo jezike.

Učenje slovenščine je v resnici spoznavanje nas samih. Kar koli delamo – in celo, ko nič ne delamo, je naš jezik vedno z nami. Brez njega ne bi mogli misliti, igrati nogometa, se učiti ali zabavati. Zato: nalezite se ljubezni do jezika in spoznajte prek njega sami sebe!

Leto izida: 2019

Število strani: 268

ISBN/EAN: 9789610150602

Mere izdelka: 203 x 240 x 18

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Miha Kovač, avtor knjige Berem, da se poberem
Miha Kovač

»Branje je trening za mišljenje in empatijo«

Vrsta raziskav kaže, da otroci iz družin, v katerih se bere, ob koncu srednje šole za eno stopnjo presežejo bralno in informacijsko pismenost. Zakaj?

UcimTe_Oglas_Mali-1

Portal za učitelje in učiteljice

Vse, kar potrebujete za sodoben pouk in vzgojno delo najdete na Učimte.com

Pravljično potovanje Hansa Christiana Andersena. Ilustracija Maja Kastelic

Hans Christian Andersen: Svet je zakladnica čudes

Otroci s Cici zabavnikom pišejo, berejo, razmišljajo in se učijo novih stvari.

Hello, how do you do?

Saksida, Trkaj
Trkaj & Igor Saksida

Zaljubljena v poezijo in rep

Reper in poznavalec mladinske književnosti sta s knjigo Repki ustvarila izvirno kombinacijo repa in poezije za najmlajše in z njo navdušila!

Menu