Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Montessori za vsako družino 1100 px naslovnica

Montessori za vsako družino

Praktični vodnik za vzgojo in življenje po metodi montessori

Tim Seldin Lorna McGrath

V tem preglednem vodniku boste spoznali prvine priljubljenega pristopa k vzgoji in izvedeli, kako jih lahko vnesemo v vse vidike družinskega življenja. Če ste željni sveže perspektive in praktičnih napotkov, je to prava knjiga za vas.

Metoda, ki temelji na prijaznosti in sodelovanju

Na svetu je več kot 22.000 šol v več kot 110 državah, ki delujejo po metodi dr. Marie Montessori. Ta v razred in druge družbeno-kulturne forme uvaja kulturo in rutine, ki ustvarjajo mirno in sodelovalno okolje, ki spodbuja delovne navade, samostojnost in empatijo do drugih. Metoda montessori ne vzgaja s kaznimi in nagradami, temveč otroke uči umetnosti poslušanja, nenasilnega reševanja sporov, vztrajanja in sodelovanja. 

Montessori v družinskem življenju

Biti družina, ki živi v skladu z načeli montessori, pomeni, da otroke vidimo kot edinstvena človeška bitja z lastnimi osebnostmi, zanimanji in čustvi. Takšne družine se trudijo otrokom pomagati, da se naučijo stvari delati sami, da postanejo neodvisni, spoznavajo, česa vsega so zmožni in koliko je v svetu vreden njihov glas.

Praktični napotki in zgodbe iz prakse

V vodniku boste izvedeli, kako metodo montessori vnesemo v vse vidike družinskega življenja, ne glede na našo družinsko situacijo in starost otrok. S praktičnimi nasveti in primeri iz prakse boste izvedeli, kako uredimo dom, da bo v skladu z načeli montessori, kako se pripravimo na prihod otroka, kako spoštljivo in učinkovito komuniciramo z otrokom in partnerjem, kako si organiziramo vsakdanjik, kako otroka vključujemo v gospodinjska opravila, kako spodbujamo njegovo zvedavost in željo po učenju ter ga učinkovito pripravimo na samostojnost. 

»Skupno preživljanje časa, raziskovanje in čas v naravi so gradniki spodbudne družinske kulture.«

O avtorjih

Tim Seldin je predsednik Fundacije montessori in Mednarodnega sveta montessori. V več kot 40 letih dela na področju izobraževanja po metodi montessori je bil med drugim ravnatelj šole Barrie v Silver Springu in izvršni direktor šole NewGate na Floridi. Je tudi soustanovitelj in nekdanji direktor Inštituta za napredne študije metode montessori in Središča za vodene študije metode montessori.

Lorna McGrath je direktorica Družinskega združenja montessori, ki deluje v okviru Fundacije montessori, in gostiteljica spletnih seminarjev o družinskem življenju po pristopu montessori. Več let je delala v vodstvu šole NewGate v Sarasoti na Floridi, kjer je še danes članica upravnega odbora.
 

Leto izida: 2023

Število strani: 192

ISBN/EAN: 9789610167716

Mere izdelka: 17,8 x 22,4 x 2,2 cm

Vezava: Mehka

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Prevajalec: Nika Osredkar

Zbirka: Izven

Knjige istega avtorja

Priporočamo vam tudi

Vzgoja po metodi montessori

Montessori – svet po meri otroka

Občutljiva obdobja za učenje

Občutljiva obdobja za učenje

UcimSe.com

Računalniške igrice usklajene z učnimi načrti? Seveda!

Na portalu Učimse.com.

Menu