Unovčite bone za knjige, učbenike in delovne zvezke v trgovinah Mladinske knjige

Unovčite bone za knjige, učbenike in delovne zvezke v trgovinah Mladinske knjige

PIL

Najboljša revija za najstnike. Združuje vse, kar jih najbolj zanima, jim pomaga skozi najstniška leta, jih zabava in jim širi obzorja.

Revija, ki najstnikom privzgaja zdrave vrednote

PIL

Starost: Za najstnike
Obseg: 92 strani
Izhaja: Vsak prvi petek. v mesecu
Edicije: Na leto izide 11 številk, od tega je poletna dvojna

 

Razvajamo svoje naročnike!

PIL je več kot revija

Revija PIL vsak mesec prinaša dodatne vsebine. Tako v reviji kot na spletni strani Pil.si.

V septembrski številki ne spreglejte

Ti & jaz
V septembrski številki se ukvarjamo z učenjem. Začela se je šola in učenje bo spet v prvem planu. Kako se učiti, kakšni so najbolj ustrezni načini učenja, kakšno učenje je najbolj učinkovito in kaj storiti, če nikakor ne gre, o vsem tem pišemo v rubriki Ti&jaz. Svetujejo tudi pilovci. 

Test
V testu sprašujemo, kako se pripravite k učenju, kakšen način učenja uporabljate in kakšna je vaša motivacija za učenje. Preverite!

Odraščanje
Urška se po ne preveč uspešnih počitnicah pripravlja na prvi šolski dan. Naredi si dolg seznam sklepov o tem, kako bo izboljšala vse, kar ji gre narobe. A načrt se izjalovi, nič ne gre po načrtu, a začuda tega nihče ne opazi. Prvi šolski dan nazadnje le ni tako grozen.

Spletne zvezde
Čeprav je Lepa Afna na naši spletni sceni aktivna že kar nekaj let, po priljubljenosti še vedno ostaja na samem vrhu. Razlog za to je najbrž njen nalezljivi optimizem in uživanje v vsakem trenutku življenja ter tudi neskončni trud, da za svoje oboževalce vedno znova pripravlja odlične vsebine. Poleg videov in navdihujočih fotografij je tudi letos pripravila čudovito šolsko kolekcijo, ki bo marsikomu polepšala vrnitev v šolske klopi. Več o Lejinih šolskih letih in novi kolekciji boste izvedeli v intervjuju!

Glasba
Na glasbenih straneh je pesem meseca Butter južnokorejske popularne sedmerice BTS. Pevka mesca je Billie Eilish. Preizkusite lahko, kako dobro poznate Harryja Stylesa, preberete intervju z Evo Pavli in Alyo in si ogledate glasbeno »sadno solato«. V legendah si lahko preberete članek o še zmeraj popularnih Queenih.

 

Teta Justi
Justi že malo pogreša pisma pilovcev, a je obenem vesela, da ni veliko pisem, saj to pomeni, da so pilovci imeli lepe počitnice. Svetuje pa punci, ki je prevarala svojega fanta in ji je zelo žal, fantu, ki še nikoli ni imel punce in ne ve, kako se puncam sploh približaš, dekletu, ki si želi, da bi bila v razredu bolj popularna, in da očetova partnerka ne bi bila tako groba z njo.

 

Vesela šola
V Veseli šoli govorimo o knjigah. S knjigo se odpraviš na potovanje – v domišljijske svetove, preteklost, prihodnost. Branje je pustolovščina, kamor te popeljejo pesnice, pesniki, pisateljice in pisatelji, ki znajo z besedami pričarati junake in junakinje, s katerimi dihamo, čutimo in sodelujemo v najrazličnejših dogodivščinah. V knjigah se skrivata tudi znanje in modrost vseh ljudi: zaradi njih vemo, kako so nekoč, ko nas še ni bilo, razmišljali in živeli ljudje. V nastanek knjige je vpletenih veliko ljudi, zato predstavljamo, kako je do knjige sploh prišlo …

Spoznajte revijo PIL

Na spodnji povezavi brezplačno prenesite svoj izvod brošure PIL in spoznajte revijo.

Jana Zirkelbach, foto: Uroš Hočevar
Intervju z urednico

Da delam revijo za najstnike, je moje največje veselje

Jana Zirkelbach o ustvarjanju za najstnike in reševanju njihovih tegob.

Odraščanje

Dva fanta, ena odločitev

Kaj, če ni vame?

Kako se učimo

Nov začetek

UcimSe.com
Učimse.com

Interaktivne naloge, skladne z učnimi načrti.

Preverite.

Menu